Evolis Quantum

Een productieprinter voor grote volumes

De Evolis Quantum brengt de kracht van een gecentraliseerd personalisatiesysteem samen met de flexibiliteit van een desktop printer.

De uitwisselbare in- en uitvoer hoppers en de unieke omkeerbare codeerunit bieden de beste productiviteit en totale modulaire opbouw.

De Quantum printmodule kan meer dan 1.000 cards per uur monochroom (1 kleur) printen en 125 cards per uur in full color.
Hierbij kunnen hoge resolutie teksten, logo’s, foto’s en barcodes verwerkt worden.
Enkel- of dubbelzijdige cards? De Evolis Quantum kan het.

 • Dubbelzijdig afdrukken

  De Evolis Quantum is een dubbelzijdige kaartprinter volgens het direct-to-card printprincipe. Uiteraard kan er ook enkelzijdig worden afgedrukt.

 • Monochroom printen

  Voor de Evolis Quantum is een ruim assortiment monochrome kleuren verkrijgbaar. Rood, wit, blauw, groen, zwart, goud en zilver.

 • Full color printen

  Er zijn voor de Evolis Quantum verschillende full color printlinten beschikbaar. Full color prinlinten om de gehele kaart van rand tot rand te printen, of een ½ panel full color lint, speciaal voor het printen van pasfoto's. Beide linten zijn verkrijgbaar met extra opties voor het optimaal benutten van de dubbelzijdige printfunctie van de Evolis Primacy Duplex.

Verwisselbare invoer hoppers voor 500 cards

De 2 afneembare hoppers met een capaciteit van 500 cards zijn onderling uitwisselbaar.
Tevens zijn optioneel losse hoppers verkrijgbaar.

Plastic kaarten kunnen vooraf in de hoppers worden geladen zodat deze kant en klaar in de printer worden gestoken.
Hiermee wordt het productieproces continue en kan de printtijd optimaal benut worden.

 • Grote volumes

  Deze kaartprinter is geschikt voor volumes van meer dan 30.000 plastic cards per jaar.

 • tot 1.000 cards per uur

  Met de Evolis Quantum kaartprinter kan een snelheid behaald worden van 1.000 monochrome prints per uur.

 • Invoer en uitvoer

  De printer heeft een in- en uitvoer hopper voor 500 cards.

Standaard voorzien van USB en LAN aansluiting

De Evolis Quantum cardprinter is standaard van een USB 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 poort voorzien en tevens van een Ethernet Tcp-ip 10BaseT, 100BaseT (Traffic led) poort.

Standaard dus direct zeer breed inzetbaar, ook in een bedrijfsnetwerk voor centrale printmogelijheden.

 • USB aansluiting

  De Evolis Quantum is standaard voorzien van een USB 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 aansluiting

 • LAN Netwerk

  Naast USB is de Quantum standaard ook uitgerust met een Ethernet TCP-IP 10BaseT, 100BaseT (Traffic Led) netwerkaansluiting.

Coderen van magneetstrip, chip of RFiD

De Evolis Quantum kaartprinter is uitgerust en uit te breiden met diverse encoders.

Deze modules vergroten de inzetbaarheid van de cardprinter op het gebied van diverse netwerk- of coderings-toepassingen.
Denk hierbij aan codeer-modules voor magneetkaarten, chipkaarten en/of Mifare® en RFiD.

De Quantum magneet encoder biedt de mogelijkheid om een magneetkaart aan dezelfde zijde zowel te printen als te coderen, omdat de complete module om te keren is.
Dit levert een grote tijdwinst op omdat de kaart niet meer omgedraaid hoeft te worden.

 • Magneet encoder

  Standaard aanwezig in de Quantum is een magneet encoder voor het in eigen beheer beschrijven van magneetstrips op plastic kaarten.

 • Smart card contact station

  Een contactchip module voor het coderen van chipkaarten door middel van een externe toepassing is standaard aanwezig in de Quantum.

 • RFiD NFC

  Een connecting panel voor Contactless encoders is voorbereid. Hierop kunnen encoders voor contactloos coderen van plastic kaarten met NFC of RFiD chip en antenne worden gemonteerd.

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.