Zoek
Sluit dit zoekvak.

Voor elk merk en type cardprinter

Card Vision levert behalve kaartprinters ook bijbehorende plastic kaart software. De uitgebreide cardPresso software is compatibel met alle bekende merken en modellen kaartprinters, te gebruiken op zowel Windows® als Apple Macintosh® besturingssystemen en kan in verschillende talen worden ingesteld, waaronder Nederlands. 

Modulaire opbouw

XXS XS XM XL XXL

De software wordt aangeboden in verschillende licentieversies, die variëren in functionaliteit en prijs. Hierdoor kunt u een versie kiezen die het beste past bij uw specifieke behoeften en budget. Bekijk deze overzichtstabel met alle functionaliteiten per versie.

Wilt u vooraf testen? Download de software en u kunt het volledige pakket zonder licentie gebruiken*. Bevalt de test, dan kunt u een licentie aanschaffen en de reeds in de testfase ontworpen kaarten gewoon blijven gebruiken.

* Bij het afdrukken wordt een watermerk geplaatst bij het ontbreken van een licentie.
cardPresso software invoerscherm met XXS XS XM XL en XXL licentie

Licentie

1 licentie, 1 gebruiker eenmalige aanschaf geen abonnement gratis upgrades

Elke cardPresso licentie is een eenmalige aankoop, zonder aanvullende abonnementskosten. Een licentie is altijd achteraf nog te upgraden naar een hogere versie.

U ontvangt de licentie éénmalig en deze wordt uw eigendom. Ga er zorgvuldig mee om, want het verlies van de USB dongle, Activation Card of Activation Code betekent ook verlies van de licentie. Hetzelfde geldt voor een fysiek beschadigde USB dongle.

De licentie is bedoeld voor één gebruiker. Als u meerdere gebruikers op verschillende PC’s tegelijkertijd wilt laten werken, heeft u meerdere licenties nodig.

Een alternatieve optie is om te kiezen voor een XXL netwerklicentie, bestaande uit 1 serverlicentie en 15 gebruikerslicenties. Met deze netwerklicentie kunnen meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk gelijktijdig toegang krijgen tot de software en op efficiënte wijze samenwerken aan kaartproductie. Dit biedt flexibiliteit en schaalbaarheid voor organisaties met meerdere gebruikers die cardPresso willen gebruiken.

De nieuwste versies van cardPresso zijn kosteloos te downloaden. Hiermee blijft uw kaartproductiesoftware up-to-date en kunt u optimaal gebruikmaken van de nieuwste mogelijkheden en features die cardPresso te bieden heeft.

U heeft ook altijd de mogelijkheid om de aangekochte cardPresso licentie-versie te upgraden naar een versie met meer functionaliteit, zelfs achteraf. Deze upgrade wordt verzorgd via de server van cardPresso en u kunt zelf eenvoudig de nieuwe upgrade in uw systeem laden.

cardPresso activatiekaart

Licentie activatie

USB dongle activation card digital activation

Bij cardPresso begrijpen ze dat flexibiliteit en gemak essentieel zijn voor een softwarelicentie. Daarom bieden we drie handige opties voor de levering van uw licentiesleutel. Of u nu op zoek bent naar directe (digitale) levering, fysieke levering of een andere aanpak, wij hebben de oplossing die aan uw behoeften voldoet. De verschillende opties zijn:

De licentiecode is gecodeerd op een fysieke USB stick. Telkens wanneer u cardPresso opstart, controleert de software of de USB key is aangesloten op de computer. Als dit niet het geval is, zal de software in demo-modus draaien.

Dankzij de licentie op de USB dongle is het eenvoudig om deze naar een andere computer te verplaatsen. Wanneer u wilt wisselen tussen pc’s, hoeft u simpelweg de USB dongle in te steken en de licentie is direct te gebruiken op de andere computer. Met de draagbare USB dongle blijft uw licentie gemakkelijk toegankelijk en kunt u moeiteloos overschakelen tussen verschillende werkstations. Dit maakt het gebruik van cardPresso op verschillende locaties of door meerdere gebruikers een moeiteloze ervaring.

De cardPresso licentie kan ook worden geleverd op een Activation Card, waarop een unieke licentiecode staat vermeld. Nadat u de software heeft gedownload en geïnstalleerd, hoeft u alleen nog maar de unieke licentiecode op de Activation Card in te voeren om de licentie te activeren. Dit maakt het activeren van de software snel en gemakkelijk, zonder dat u een USB dongle nodig heeft. Het gebruik van de Activation Card biedt een handige en flexibele manier om uw licentie te activeren en te beheren.

Om de licentie over te zetten naar een andere computer, moet u eerst de licentie deactiveren op de ene computer en vervolgens op de andere computer opnieuw activeren. Het deactiveren en activeren van de licentie vereist altijd een internetverbinding.

Hierdoor kunt u altijd uw cardPresso licentie verplaatsen tussen verschillende computers en profiteren van de flexibiliteit om de software te gebruiken waar en wanneer u maar wilt.

Na aankoop ontvangt u per e-mail een digitale Activation Code, een unieke licentiecode waarmee u de software kunt activeren. Nadat u de software heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u eenvoudig de unieke licentiecode invoeren om de licentie te activeren. Met deze snelle en gemakkelijke activeringsmethode kunt u direct na aankoop aan de slag met cardPresso, omdat de digitale Activation Code snel per e-mail kan worden verstuurd. Hierdoor kunt u zonder vertraging beginnen met het ontwerpen en printen van plastic kaarten, en profiteert u direct van de volledige functionaliteit van de software.

Om de licentie over te zetten naar een andere computer, moet u eerst de licentie deactiveren op de ene computer en vervolgens op de andere computer opnieuw activeren. Het deactiveren en activeren van de licentie vereist altijd een internetverbinding.

Hierdoor kunt u altijd uw cardPresso licentie verplaatsen tussen verschillende computers en profiteren van de flexibiliteit om de software te gebruiken waar en wanneer u maar wilt.

Voor installatie in een netwerk dient de licentiemethode met Activation code gebruikt te worden. Deze is niet afhankelijk van een fysieke apparaatverbinding zoals een USB dongle licentie en geeft ook toegang heeft tot de cardPresso XXL-editie met de Net License-functie.

Het is een vereiste dat de server-pc heeft een constante communicatie heeft met het cardPresso domein (api.cardpresso.com), via de poorten 80 en 8080.
Deze verbinding is niet alleen nodig om de activeringscode toe te passen, maar ook om daarna door te gaan met het licentiëren van de software.

Als de server per ongeluk de internetverbinding verliest, gaat cardPresso over op een offline licentieproefperiode van 7 dagen. Wanneer deze 7 dagen wordt overschreden, wordt de software geladen in de standaard demonstratiemodus.

cardPresso software activation card verpakking

cardPresso versies

In de onderstaande secties wordt een overzicht gegeven van de verschillende cardPresso-licentieversies, variërend van de basis XXS-editie tot de meest uitgebreide XXL-versie. De software is modulair opgebouwd, wat inhoudt dat elke opvolgende versie ook alle functies van de voorgaande versie bevat.

cardPresso XXS

interne database barcodes magneetstrip coderen drag and drop

CardPresso XXS software biedt een complete set van basisfuncties voor het printen van plastic kaarten, zoals de mogelijkheid om teksten, serienummers, clipart, vormen, logo’s en barcodes te integreren in het kaartontwerp. Zelfs het coderen van magneetstrips wordt ondersteund.

Om het gebruiksgemak te vergroten, maakt de software gebruik van een interne database met foto-koppeling. Bovendien is het mogelijk om foto’s te importeren via WIA/TWAIN of DirectShow acquisitie, waardoor het gemakkelijk wordt om afbeeldingen toe te voegen aan de kaartontwerpen.

De cardPresso XSS plastic kaart software is voorzien van een interne database. U heeft volledige vrijheid om de opzet van deze database, inclusief alle verschillende velden, naar eigen wens te definiëren. Het toevoegen van nieuwe velden aan de database is eenvoudig met slechts één druk op de knop. De database kan vervolgens worden gevuld met een onbeperkt aantal records. Het is belangrijk op te merken dat de database volledig intern is, waardoor externe toegang of importeren van buitenaf niet mogelijk is.

In de software zijn verschillende elementen beschikbaar die u direct naar het kaartontwerp kunt slepen. Denk hierbij aan tekst, barcodes, grafische vormen zoals cirkels, lijnen, stervormen en vierkanten, evenals clipart en logo’s. Het aanpassen van deze elementen is zeer gebruiksvriendelijk; met slechts een muisklik kunt u bijvoorbeeld de kleur, grootte, vulling, buitenlijn, en andere eigenschappen ervan wijzigen. Dit maakt het eenvoudig om het kaartontwerp snel naar wens aan te passen.

Met de XSS editie van de software kunt u 1-D barcodes op de kaart plaatsen. Deze barcodes kunnen worden gegenereerd vanuit verschillende bronnen, zoals een serienummer of een ingevuld databaseveld met gegevens, zoals bijvoorbeeld een personeelsnummer. Hierdoor kunt u op een eenvoudige en flexibele manier barcodes aan de kaart toevoegen.

Zelfs in de XXS versie van cardPresso is het al mogelijk om magneetkaarten te printen en gelijktijdig te coderen. Uiteraard vereist dit dat uw kaartprinter is uitgerust met een encoder, maar de software is al volledig voorbereid op deze functionaliteit. De magneetstrip kan worden gecodeerd met vaste nummers, oplopende serienummers of gegevens die afkomstig zijn uit de cardPresso database. Hierdoor biedt de software een handige oplossing voor het efficiënt printen en gelijktijdig coderen van magneetkaarten met diverse gepersonaliseerde gegevens.

cardPresso XS

gebruik bestaande data Excelsheet koppeling wachtwoord protectie

Deze versie bevat alle features van bovenstaande versie.

Met de mogelijkheid om een Excelsheet te koppelen, kunnen in cardPressoXS uw eigen Excelgegevens moeiteloos worden gebruikt voor het printen op de kaart. Daarnaast biedt de software de optie om QR-codes op de kaart af te drukken, wat een handige manier is om extra informatie te bevatten en interactie te vergemakkelijken.

Bovendien wordt de beveiliging verhoogd dankzij de functionaliteit van het instellen van een documentwachtwoord bescherming. Hierdoor kunnen gevoelige gegevens op de kaarten worden beveiligd en blijft de vertrouwelijkheid gewaarborgd. Deze eigenschappen dragen bij aan een meer veelzijdige en veilige kaartprintervaring.

In de XS-versie van cardPresso is het mogelijk om een Excelsheet te koppelen aan de software. Met deze handige optie kunt u gemakkelijk en efficiënt gebruikmaken van uw eigen bestaande Excel-informatie om gepersonaliseerde kaarten te printen. Hierdoor wordt het printen van gepersonaliseerde kaarten vereenvoudigd, omdat de gegevens niet langer handmatig hoeven te worden ingevoerd of gedupliceerd.

Met cardPresso XS kunnen de velden van de gekoppelde Excelsheet eenvoudig naar het kaartontwerp gesleept worden. Vervolgens kunnen deze velden met slechts een muisklik worden aangepast, bijvoorbeeld wat betreft lettertype, grootte, vetgedrukt, cursief en meer. Deze functie zorgt voor een veilige werkwijze die de kans op fouten minimaliseert en bespaart u tijd en moeite. Door deze handige mogelijkheid wordt het ontwerpen en aanpassen van kaarten een efficiënt en probleemloos proces.

In de XS-editie is er de mogelijkheid om QR-codes op de kaart te plaatsen met gegevens zoals medewerkers-ID of naam. Het printen van kaarten met QR-codes is eenvoudig: het enige wat gedaan hoeft te worden, is de geplaatste QR-code te koppelen aan een kolom uit de database, en vervolgens zal de cardPresso-software automatisch de rest voor u regelen. Deze handige functionaliteit maakt het toevoegen en printen van QR-codes op de kaarten een probleemloos proces, waardoor u gemakkelijk gepersonaliseerde kaarten kunt creëren.

 

De software biedt de mogelijkheid om verschillende fases van het kaartproductieproces te beveiligen met wachtwoorden, waardoor ongeoorloofde wijzigingen van het kaartontwerp, toegang tot de database of het printen kunnen worden uitgesloten. Dit geeft u volledige controle over wie toegang heeft tot welke functies. Stel dat u medewerkers wel de mogelijkheid wilt geven om plastic kaarten te printen, maar niet wilt dat ze het kaartontwerp kunnen wijzigen. Geen probleem, want door een wachtwoordslot op alleen het ontwerp te zetten, kunnen ze nog steeds kaarten printen zonder de mogelijkheid om ongewenste ontwerpwijzigingen aan te brengen. U kunt ook de mogelijkheden beperken voor degenen die de ID-kaarten mogen printen, waardoor u de autorisatie nauwkeurig kunt afstemmen op de behoeften van uw organisatie. Deze flexibele beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat u volledige controle heeft over het kaartproductieproces en de toegang tot gevoelige functies beheert.

cardPresso XM

centrale controle foto ID kaarten camera SDK gezichtsdetectie

Deze versie bevat alle features van bovenstaande versie.

CardPresso XM software biedt een krachtige oplossing voor het printen van foto ID kaarten op een centrale locatie, met de mogelijkheid tot ODBC-connectie naar een externe database. Bovendien zijn er extra handige functies beschikbaar voor het werken met foto’s.

De software maakt het mogelijk om foto’s rechtstreeks op te halen via de camera SDK, waardoor het proces van het toevoegen van foto’s aan kaarten snel en gemakkelijk verloopt. Daarnaast bevat het automatische gezichtsdetectie, waardoor het positioneren van gezichten op de kaart nauwkeurig wordt uitgevoerd zonder handmatige interventie. Ook de automatische FaceCrop-functie zorgt ervoor dat gezichten automatisch worden bijgesneden, wat resulteert in professioneel ogende ID kaarten.

Dankzij deze geavanceerde functies wordt het printen van foto ID kaarten vereenvoudigd en worden de kaarten voorzien van kwalitatieve en goed gepositioneerde foto’s, wat bijdraagt aan een efficiënte en professionele ID kaartproductie.

De XM plastic kaart software maakt het mogelijk om de workflow te sturen met behulp van scripts. Met deze scripts kunt u verregaande personalisatie van de plastic kaarten realiseren, allemaal op basis van gegevens uit een database. Het schrijven van deze scripts vereist echter programmeerkennis. Met de mogelijkheid om scripts te gebruiken, heeft u de vrijheid om de functionaliteit van de software aan te passen aan uw specifieke behoeften en complexe personalisatietaken uit te voeren. Het biedt een krachtige manier om unieke kaarten te creëren die perfect zijn afgestemd op uw vereisten. Houd er wel rekening mee dat het schrijven van scripts technische vaardigheden vereist, maar het opent de deur naar ongekende maatwerkopties voor uw plastic kaartproductie.

Met de XM editie kunt u ook kostbare tijd besparen doordat het naadloos samenwerkt met uw MS Access of SQLite database, waardoor het kaartproductieproces geoptimaliseerd wordt. Dankzij deze geïntegreerde databaseconnectiviteit kunnen gegevens snel en efficiënt worden opgehaald en toegepast op de kaarten, waardoor handmatige invoer wordt geminimaliseerd. Door de directe samenwerking met uw database, biedt de XM editie een gestroomlijnde en geautomatiseerde aanpak voor het personaliseren van plastic kaarten. Dit leidt tot een snellere productie en een verhoogde nauwkeurigheid, waardoor u meer tijd en middelen kunt besteden aan andere belangrijke aspecten van uw organisatie. De naadloze integratie met databases is een waardevolle functie die uw kaartproductieproces efficiënter en effectiever maakt.

Met de XM plastic kaart software is het mogelijk om automatisch het gezicht in een pasfoto uit te snijden. Dit handige kenmerk maakt verdere fotobewerking overbodig en bespaart kostbare tijd in het plastic kaart productieproces. Met cardPresso kunt u snel en efficiënt een nauwkeurige uitsnede van de foto maken, op basis van de definities van uw kaartlayout. Dit zorgt voor professionele resultaten en vereenvoudigt het proces van het creëren van gepersonaliseerde plastic kaarten met pasfoto’s van hoge kwaliteit.

Met de XM editie heeft u toegang tot een uitgebreide selectie van meer dan 10 verschillende 2D barcodes. In tegenstelling tot traditionele 1D barcodes, bieden deze 2D barcodes de mogelijkheid om veel meer informatie te bevatten. Dit maakt ze uitermate geschikt voor het opslaan van gegevens zoals URL’s, contactinformatie, tekstberichten en meer, waardoor uw plastic kaarten nog functioneler en informatiever worden. Met deze geavanceerde barcode-opties kunt u de veelzijdigheid van uw kaarten vergroten en een breed scala aan toepassingen mogelijk maken.

cardPresso XL

beveiliging  geautomatiseerde processen bi-directionele connectie

Deze versie bevat alle features van bovenstaande versie.

Met de cardPresso XL-licentie krijgt u toegang tot geavanceerde functies die uw plastic kaartproductie naar een hoger niveau tillen. Enkele van de hoogwaardige features zijn multi-layout ondersteuning, UV printing en automatisch printen bij een database-update. Maar dat is nog niet alles! U kunt ook profiteren van gebruikers-toegang management, auditrapporten, vingerafdruk acquisitie en uitgebreide codeerfaciliteiten. Met deze uitgebreide set aan mogelijkheden kunt u op efficiënte wijze gepersonaliseerde kaarten produceren, terwijl u tegelijkertijd de veiligheid, flexibiliteit en functionaliteit van uw plastic kaarten verbetert.

Met de XL editie van cardPresso wordt het risico van verouderde data op plastic kaarten geëlimineerd dankzij een directe bi-directionele koppeling met uw centrale database via het gebruik van ODBC drivers. Dit stelt u in staat om real-time gegevens te synchroniseren en bij te werken, waardoor u altijd verzekerd bent van up-to-date informatie op uw plastic kaarten. Door deze naadloze verbinding met uw centrale database te gebruiken, verhoogt u de nauwkeurigheid en efficiëntie van uw kaartproductieproces, terwijl u tegelijkertijd het risico van verouderde gegevens minimaliseert. Met de XL editie heeft u de volledige controle over de actualiteit van de informatie op uw plastic kaarten.

Met UV-printing worden items onzichtbaar voor het blote oog, maar komen ze tevoorschijn zodra ze worden belicht door een UV-lichtbron. Dit verhoogt aanzienlijk de moeilijkheid om plastic kaarten te vervalsen. Met de XL-editie van cardPresso kunt u vaste elementen zoals logo’s of trademarks aanbrengen met UV-print, waardoor ze alleen zichtbaar zijn onder UV-licht. Maar dat is nog niet alles! U kunt zelfs dynamische elementen zoals de naam, foto en ID-nummer van de kaarthouder met UV-print aanbrengen. Hierdoor wordt de plastic kaart nog beter beveiligd tegen ongeautoriseerde duplicatie of vervalsing. Deze innovatieve UV-printmogelijkheden bieden een extra beveiligingslaag aan uw plastic kaarten, waardoor ze nog beter bestand zijn tegen fraude en misbruik. Met deze krachtige functies kunt u vertrouwen op een hoog niveau van beveiliging voor uw plastic kaarten.

De XL plastic kaart software biedt niet alleen beveiliging, maar ook efficiëntie. Een van de handige functies die is inbegrepen, is de multi-layout toepassing, waarmee u in één opdracht een reeks plastic kaarten kunt printen met verschillende layouts op basis van databasevoorwaarden. Met de multi-layout toepassing selecteert de XL editie automatisch de juiste versie van de kaart voor elke medewerker, gebaseerd op de informatie in de database. Hierdoor kunt u snel en gemakkelijk gepersonaliseerde kaarten afdrukken voor verschillende medewerkers, wat zorgt voor een geoptimaliseerd productieproces en een verbeterde workflow. Deze handige feature bespaart tijd en moeite, terwijl u toch hoogwaardige, op maat gemaakte kaarten kunt produceren voor uw organisatie.

Bedrijfsbeveiliging heeft hoge prioriteit, wat resulteert in een groeiend gebruik van contactloze chipkaarten om de identiteit en toegang van kaarthouders te beheren. Met de XL editie van cardPresso kunt u verschillende coderingen ondersteunen, waaronder MIFARE® Ultralight. Deze geavanceerde technologie stelt bedrijven in staat om een veilig en efficiënt toegangscontrolesysteem te implementeren, waarbij de kaarthouders met contactloze chipkaarten snel en veilig toegang kunnen verkrijgen tot beveiligde gebieden en systemen. Door te kiezen voor de XL editie, investeert u in een krachtige oplossing die helpt bij het waarborgen van de bedrijfsbeveiliging en het vereenvoudigen van het identiteits- en toegangsbeheer.

Bedrijven met een hoog beveiligingsbewustzijn begrijpen het belang van het monitoren van de toegang tot informatiestromen. Dankzij de “User Permissions” en “Audit Report” features van de XL editie kunnen deze bedrijven precies bijhouden welke handelingen er binnen de cardPresso software zijn uitgevoerd. Hierdoor blijven de informatiestromen veilig en onder controle, waardoor ongeautoriseerde toegang tot gevoelige gegevens wordt voorkomen. Met de mogelijkheid om gebruikersrechten te beheren en een gedetailleerd overzicht van de softwareactiviteiten te verkrijgen, biedt de XL editie een krachtige oplossing om de beveiliging van gegevens te waarborgen en te voldoen aan strenge nalevingsvereisten.

In specifieke omgevingen is het essentieel dat het printen van plastic kaarten naadloos geïntegreerd kan worden met third-party systemen, zoals ERP. Daarom biedt de XL plastic kaart software de mogelijkheid om cardPresso te configureren, zodat een specifieke lay-out automatisch wordt afgedrukt onder bepaalde databasecondities. Met deze geavanceerde configuratiemogelijkheid kunnen bedrijven hun kaartproductieproces optimaliseren en aanpassen aan hun specifieke behoeften. Door specifieke lay-outs te koppelen aan relevante databasecondities, wordt het printen van gepersonaliseerde plastic kaarten efficiënter en nauwkeuriger. Hierdoor kunnen organisaties probleemloos kaarten produceren die perfect aansluiten bij hun bedrijfsprocessen en vereisten. De XL editie biedt zo een krachtige en flexibele oplossing voor een geïntegreerd en gestroomlijnd kaartproductiesysteem.

cardPresso XXL

multi user hoge beveiliging serveromgeving werkstations

Deze versie bevat alle features van bovenstaande versie.

Deze ultieme CardPresso XXL software versie omvat alle features van de bovengenoemde versies en nog veel meer. Deze netwerkversie (USB dongle server vereist) is geschikt voor gebruik op maar liefst 16 werkstations. Met de toevoeging van de web print server is het mogelijk om op afstand te printen. Daarnaast biedt deze versie de mogelijkheid om high security level gecodeerde kaarten te maken, zoals MIFARE® DESFire®. Met deze geavanceerde mogelijkheden is de topversie van cardPresso een uitstekende keuze voor organisaties die behoefte hebben aan een veelzijdige en veilige oplossing voor het printen van plastic kaarten.

Met de XXL plastic kaart software krijgt u toegang tot DESFire coderingen, inclusief NFC-ondersteuning. De mogelijkheid om gebruik te maken van MIFARE® DESFire stelt u in staat om de data-organisatie op de plastic kaarten volledig naar wens aan te passen, dankzij het Application/File systeem. Dit biedt een ongekende flexibiliteit in toepassingen. De toevoeging van key diversificatie op zowel het niveau van de plastic kaart als de applicatie zorgt voor een zeer hoge beveiligingsprestatie. Hierdoor worden uw plastic kaarten en toepassingen optimaal beschermd tegen ongeautoriseerde toegang en misbruik. Met de combinatie van DESFire coderingen, NFC-ondersteuning en de mogelijkheden van het Application/File systeem, biedt de XXL plastic kaart software een krachtige en beveiligde oplossing die tegemoet komt aan de diverse behoeften van moderne organisaties. Het stelt u in staat om veilig en flexibel aangepaste plastic kaarten te produceren en zeer hoge beveiligingsstandaarden te handhaven.

De XXL plastic kaart software is de ideale oplossing wanneer u meerdere gebruikers en werkstations binnen hetzelfde netwerk toegang wilt bieden tot cardPresso in een sterk beveiligde omgeving. Met de Net-licentie krijgt u 1 server licentie plus 15 gebruikerslicenties, waardoor het niet nodig is om de USB key in de werkstations van de clients te steken. Dankzij deze configuratie kunt u het gebruik van cardPresso efficiënt en veilig verspreiden over meerdere werkplekken binnen uw organisatie. Met de centrale serverlicentie kunt u eenvoudig en gecentraliseerd de toegang en rechten beheren, terwijl de gebruikerslicenties ervoor zorgen dat uw medewerkers gemakkelijk toegang hebben tot de software zonder dat er een USB key op elk werkstation hoeft te worden geplaatst. Deze netwerkoplossing biedt de perfecte balans tussen gemak, beveiliging en efficiëntie voor het gebruik van cardPresso in een zakelijke omgeving.

Met behulp van de web print server biedt cardPresso XXL de mogelijkheid om plastic kaarten op afstand te printen door middel van het verzenden van een XML-aanvraag naar de web print server. U kunt een voorgeconfigureerde plastic kaart in uw backoffice gebruiken, waarbij de benodigde data op afstand kan worden ingevoerd, bijvoorbeeld via een website applicatie. Het printverzoek wordt vervolgens naar de print server gestuurd, waar de actieve XXL licentie zich bevindt. Hierdoor zijn uw kaarten binnen enkele seconden beschikbaar in de backoffice. Met deze handige functie kunt u op een snelle en efficiënte manier plastic kaarten printen, zelfs als u niet fysiek aanwezig bent bij de printserver. Dit bespaart tijd en moeite en maakt het mogelijk om kaarten vanuit elke locatie te produceren. Door gebruik te maken van de web print server en de XXL licentie van cardPresso, kunt u het kaartproductieproces stroomlijnen en profiteren van een geavanceerde en gebruiksvriendelijke oplossing voor het printen van plastic kaarten.

Specificatie tabel

SOFTWARE & INSTALLATIE
Licentie beveiliging met USB Key of Activation Card
Digitale Handleiding PDF
Automatische en gratis versie upgrades
Systeem Editie Upgrades op afstand
Netwerk licentie voor 16 PCs
GEREEDSCHAPPEN
Clipart & Vormen
Variabele Objecten (Print Datum, Print Counter,…)
Barcodes 1D
Barcodes 2D
QR codes
Gepersonaliseerde mogelijkheden door middel van eigen scripts
AFBEELDINGEN
DirectShow afbeeldingen ophalen
WIA & TWAIN afbeeldingen ophalen
Ingebouwde afbeeldingseditor
Foto’s ophalen direct door camera SDK (alleen Windows)
Automatische gezichtsdetectie in Live Acquisition
Automatische FaceCrop
Vingerafdruk acquisitie (alleen Windows)
GEBRUIKERS INTERFACE
Card Templates
Teksten en afbeeldingen aanpassen in Card Design
Database scherm
Document paswoord bescherming
Productie modus
Codeer scherm
Multi-Layout ontwerpen
Gebruikers Toestemming & Beperking Logs (audit report)
PRINTEN
Print Spooler Management (Card by Card, All print Operations, Wait for user)
Enkel- en dubbelzijdig afdrukken
LAN Ethernet netwerk printers ondersteund
Conditioneel afdrukken
Overlay/UV/F Panel Management (alleen Windows)
Autoprint - Automatisch printen bij DB update (alleen Windows)
Web print server (alleen Windows)
DATABASE
Interne database met foto-koppeling
Records doorzoeken
XLS, XLSX, CSV & TXT verbinding
MS Access (alleen Windows) & SQLite met afbeeldingsveld
Records zoeken (Query)
OLE objecten & afbeelding database records
ODBC connectie naar externe database
CODEER MOGELIJKHEDEN (alleen Windows)
Magneetstrip coderen
Contact SmartCard plugin - externe app uitvoeren
Contact Smartcard chipkaart coderen
Contactloos RFID coderen
Interne en externe RFID ondersteuning
MIFARE® CLASSIC
MIFARE® UltraLight®
MIFARE® DESFire®

Prijzen en bestellen

Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW en (indien van toepassing) verzendkosten. U kunt kiezen uit verschillende leveringsopties voor de licentie: via USB stick, Activation Card of digitale Activation Code.
Zodra u de licentie heeft aangeschaft, wordt deze uw eigendom en er zijn geen abonnementskosten van toepassing. U heeft dus volledige controle en eigendom over de aangekochte licentie zonder verdere verplichtingen.

XXS

65
00
 • 1 werkplek licentie

XS

245
00
 • 1 werkplek licentie

XM

395
00
 • 1 werkplek licentie

XL

895
00
 • 1 werkplek licentie

XXL

1995
 • Netwerk 16 stations

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Fair Use

Printer inclusief 1 jaar gratis telefonische support

Wanneer u een nieuwe printer bij ons aanschaft, staan wij uiteraard klaar om u te assisteren bij eventuele ondersteuningsvragen. Bijvoorbeeld wanneer u hulp nodig heeft bij de installatie of als u geconfronteerd wordt met verwarrende foutmeldingen. Dit is de toegevoegde waarde die Card Vision biedt.

Ons idee van Fair Use

Onze support is gebaseerd op een redelijk beroep op onze tijd en expertise. Dit betekent dat we geen uitgebreide training voor het gebruik van de kaartprinter of software verzorgen, maar we zullen u zeker op weg helpen.

Wat bieden we naast telefonische support

Voor de kaartprinter installatie en -gebruik zijn printerdrivers en handleidingen beschikbaar in onze support-sectie op de website. Binnen de cardPresso software vindt u een uitgebreide handleiding in het help-menu.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

7 panel ½YMCKO•KO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit maar liefst zeven opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart en transparant: YMCKOKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMC-KO-KO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van de zwarte K en transparante O panels, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zeven panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met de eerste transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het zwarte 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel. Deze print kan ter bescherming worden afgedekt met de extra transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

6-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit zes opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart: YMCKOK.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zes panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het extra 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel.

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Evolis kaartprinter direct-to-card dye sublimation printprincipe

5 panel ½YMCKO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMCKO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van het zwarte K en transparante O panel, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Evolis kaartprinter ½ panel printlint panels

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om de full color afbeelding van 35 mm op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Printlinten Evolis kaartprinter ½ panel printvlak voor pasfoto

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing wordt de kleur van het printlint rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Monochroom printlint

Het afdruklint bestaat uit één doorlopende kleur. De monochrome afdruk is een solide kleur, en het creëren van kleurgradaties (lichter of donkerder) is niet mogelijk. De printerstuurprogramma’s van Evolis bieden echter wel de optie om de monochrome afdruk in te stellen op “grijstinten”, waardoor de suggestie van lichtere of donkerdere tonen mogelijk is.

Monochroom printen is zeer kosteneffectief voor het personaliseren van voorbedrukte kaarten of het uitgeven van kaarten met één kleur.
Evolis biedt een uitgebreide serie aan monochrome printlinten:

De Evolis productlijn omvat verder nog speciale linten voor specifieke taken:

• Witte handtekening voor ondertekening of handgeschreven notities op de kaart.
• Krasfolie-inkt om een code of het ID-nummer van de kaarthouder te verbergen.
• BlackFLEX-lint voor personalisatie in zwart op materialen zoals papier of ABS-plastic.

Lint-besparende functie

Met deze functie in de Evolis printers, komt het verbruik van het lint wordt gebruikt overeen met het daadwerkelijk bedrukte oppervlak op de kaart, plus een marge van 7 mm.
Hierdoor wordt er minder monochroom lint gebruikt en wordt het aantal kaarten dat met één lint kan worden afgedrukt aanzienlijk verhoogd.

Gebaseerd op een afdrukcapaciteit van 1.000 prints, is het verbruik als volgt:

100% layout = 445 cards/rol
88% layout = 500 cards/rol
50% layout = 810 cards/rol
25% layout = 1370 cards/rol

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

RETRANSFER CARD PRINTING

FULL COLOR PRINTEN
Plastic kaarten kunnen randloos en in volledige kleur worden bedrukt. Dit is bijzonder geschikt voor situaties waarin kleine oplages of frequente ontwerpwijzigingen nodig zijn.

INDIRECT OP DE KAART AANBRENGEN
In tegenstelling tot traditionele dye sublimation-printers voor kaarten die direct op de kaart printen, passen retransfer-printers de afdruk toe op een transparante film. Deze film wordt vervolgens thermisch verbonden met de plastic kaart.

UITSTEKENDE KWALITEIT
Retransfer-printers leveren een uitstekende printkwaliteit, wat resulteert in perfecte full-color foto’s of achtergronden. Het is echter aanbevolen om het printen van grote massieve vlakken in één kleur te vermijden, omdat dit mogelijk strepen in het vlak kan veroorzaken.

VOLLEDIG RANDLOOS PRINTEN
Dankzij het ReTransfer printproces is het mogelijk om echte rand-tot-rand dekking te bereiken zonder enige witte marge.

IDEAAL VOOR CHIPKAARTEN
Aangezien er tijdens het printproces geen direct contact is tussen de printkop en de kaart, wordt er geen invloed uitgeoefend op de contactchip, contactloze chip of antenne die zich in de kaart bevindt. In tegenstelling tot direct-to-card printers, waar afdrukproblemen kunnen ontstaan op de plek van de chip, ondervindt een retransfer-printer hier geen enkel probleem mee.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.

U belt ons, wij controleren uw aankoop

U gaat ons bellen voor ondersteuning?

Nogmaals: uitsluitend 1 jaar gratis telefonische ondersteuning volgens onze onderstaande voorwaarden. Let op dat wij hierop strikt controleren.

Heeft u een supportcontract bij ons afgesloten?
Wij vragen naar het factuurnummer wanneer u contact opneemt.

Recht op gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer nieuw bij Card Vision gekocht, en
 2. De aankoop is niet langer dan 1 jaar geleden gedaan, of
 3. Ik heb een supportcontract afgesloten.

Geen gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer niet bij Card Vision gekocht.
 2. Wel bij Card Vision gekocht, maar langer dan 1 jaar geleden.
 3. Ik heb de printer tweedehands gekocht.
 4. Ik heb geen supportcontract afgesloten.

Voldoet u aan de bovenstaande noodzakelijke voorwaarden? Bel dan

+31 (0)181 45 31 09

Voldoet u niet aan de genoemde voorwaarden?
Dan zullen wij u onherroepelijk wijzen op de mogelijkheden voor betaalde support.

DIRECT TO CARD PRINTING

DIRECT OP HET KAART OPPERVLAK
De kleuren van het  printlint worden met de printkop rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart geprint.

FULL COLOR PRINTEN
Een plastic kaart kan geheel of gedeeltelijk in full color geprint worden door middel van dye-sublimation. Ideaal voor kleine oplages of veel wisselende ontwerpen.

Evolis kaartprinter direct-to-card dye sublimation printprincipe

MONOCHROOM PRINTEN
Het monochroom (1 kleur) printen door middel van thermal transfer, van bijvoorbeeld teksten, nummers, barcodes of QR codes geeft een perfect resultaat op zowel blanco als voorbedrukte plastic kaarten.

KWALITEIT
In monochroom kunnen haarscherpe teksten, nummers, QR of barcodes worden geprint.
In full color kunnen perfect foto’s of achtergronden worden geprint. Het printen van grote volvlakken in 1 kleur wordt afgeraden want dit zal onvermijdelijke strepen in het volvlak opleveren.

NEAR TO EDGE PRINTING
Bij volledig full color printen is altijd een heel kleine onbedrukte witmarge aanwezig van een paar tienden van een millimeter. 

MINDER GESCHIKT VOOR RFiD / NFC KAARTEN
De chip en antenne in deze kaarten kunnen er voor zorgen dat een oneffenheid (deukje) in het toplaminaat van de kaart zit. Als op die plaats geprint wordt dan kan daar een vlekje zichtbaar worden in de bedrukking.

Kaartontwerp
Dit is het beoogde ontwerp om te printen
RFiD NFC inlay
De chip en de antenne die in de kaart zijn gelamineerd
Eindresultaat
Witte vlek op plaats van de chip en/of antenne

Om dergelijke witte vlekken te vermijden kan gekozen worden om hiermee rekening te houden in het ontwerp van de kaart óf te kiezen voor een ReTransfer kaartprinter. Retransfertechniek heeft namelijk geen last van de oneffenheden en biedt daarbij ook een volledig randaflopende print, zonder witmarge.