Wij zijn gesloten tot maandag 04-01-2021 09:00 uur

PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2021 !

Software

Software

Voor elke cardprinter, merk onafhankelijk

Voor het in eigen beheer printen van plastic kaarten heeft Card Vision niet alleen de kaartprinter, maar ook bijbehorende plastic kaart software leverbaar.

cardPresso software werkt met alle bekende kaartprinter merken en modellen en is dus zeer breed inzetbaar.

Software geschikt voor Windows® of Apple®

CardPresso is plastic kaart software speciaal gebaseerd op het formaat van een plastic card en is geschikt voor zowel Windows® en Apple Macintosh® . De software is in diverse talen instelbaar, waaronder Nederlandstalig.

Diverse licentie versies, oplopend in functionaliteit en prijs.

Entry-level plastic kaart software die basis ontwerp- en print-gereedschappen biedt om ID Cards te printen.

De beste basis voor plastic kaarten ontwerpen en printen

 • Ontwerp gereedschappen

  CardPresso biedt een gereedschapskist vol met design tools zoals afbeeldingen, vormen, statische en dynamische velden zoals datum of print-teller Deze tools zijn samengevoegd met de drag and drop functionaliteit die het mogelijk maakt om snel een aantrekkelijke layout te maken voor uw bedrijf of organisatie.

 • Templates

  Meer dan 75 templates in cardPresso maken het opbouwen van een fraai ogende plastic kaart layout een stuk eenvoudiger. Gebruik 1 van de layouts, personaliseer in een handomdraai en printen maar!

 • Interne database

  In CardPresso XXS kunnen ingevoerde gegevens worden bewaard in een interne database. Het aantal records in deze database is onbeperkt. Let op; het is een interne database, die niet van buitenaf benaderd kan worden. Wilt u een externe database, zoals bijvoorbeeld het koppelen van een Excelsheet, kies dan voor versie XS.

 • Barcodes

  Een bibliotheek met een grote variatie 1D barcodes is in deze basisversie van cardPresso gewoon standaard aanwezig. Gebruik een gekozen barcodetype om kaarten te personaliseren met unieke gegevens uit de database of een vrij intstelbare nummerreeks.

 • Magneetkaarten coderen

  Zelfs al vanaf deze instapversie biedt cardPresso al de mogelijkheid tot het coderen van magneetkaarten. Beschrijf magneetkaarten met vaste gegevens of variabelen vanuit de datbase.

Met tijdbesparende mogelijkheden kunnen ID kaarten in een handomdraai gemaakt worden.

Alle features van bovenstaande versie en meer zijn toegevoegd in deze versie van cardPresso.

Maak eenvoudig gebruik van uw bestaande database

 • Excel, CSV en TXT koppeling

  XS plastic kaart software is te koppelen met een bestaande database zoals bijvoorbeeld een Excelsheet. Dit biedt de mogelijkheid om de bestaande database-informatie te gebruiken binnen de cardPresso plastic kaart software. Hiermee kan snel en veilig een gepersonaliseerde kaart geprint worden zonder dat gegevens handmatig (of dubbel) moeten worden ingevoerd.

 • Drag and drop

  Het koppelen van een bestaande Excel file biedt de mogelijkheid om door middel van drag and drop de kolommen uit de Excel database direct op het kaartontwerp te slepen. Daarna zijn de velden met een muisklik te wijzigen in bijvoorbeeld lettertype, grootte, vet, cursief, enzovoorts. Dit maakt het tot een veilige manier om fouten te beperken en bespaart u tijd, geld en hoofdbrekens.

 • QR code

  XS editie biedt ook de optie om QR codes op de kaart te plaatsen met gegevens zoals medewerkers-ID of naam. Voor het printen met een QR code hoeft alleen maar de geplaatste QR gekoppeld te worden met een kolopm uit de database en cardPresso’s software doet automatisch de rest.

 • Wachtwoord bescherming

  U kunt ongeoorloofde wijzigingen van het kaartontwerp, toegang tot de database of het printen uitsluiten door verschillende fases van het kaartproductie proces af te sluiten met een wachtwoord. Stel voor dat u medewerkers wel de mogelijkheid wilt bieden om plastic kaarten te printen, maar niet wilt dat ze het kaartontwerp kunnen wijzigen. Geen probleem want een wachtwoord slot op alleen het ontwerp laat printen wel toe, maar ongewenste ontwerpwijzigingen niet. Of beperk de mogelijkheden voor wie de ID kaarten mag printen.

Voor het regelmatig printen van foto ID kaarten op een centrale plaats.

Alle features van bovenstaande versies en meer zijn toegevoegd in deze versie van cardPresso.

Centrale controle

 • Gepersonaliseerde functionaliteit door Scrips

  De XM plastic kaart software biedt de mogelijkheid om de workflow te sturen door middel van een script. Scripts maken het mogelijk om vergaande personalisatie van de plastic kaart te realiseren, allemaal met gegevens vanuit een database. Voor het schrijven van scripts heeft u programmeerkennis nodig.

 • MS Access + SQL Lite Database koppeling

  XM editie bespaart ook tijd door direct samen te werken met uw MS Access of SQLite database en zo het kaart productieproces te optimaliseren.

 • Automatische gezicht uitsnede in pasfoto

  XM plastic kaart software biedt automatische uitsnede van het gezicht in een pasfoto. Dit maakt verdere fotobewerking onnodig en bespaart tijd in het plastic kaart productieproces. cardPresso maakt snel en efficiënt een uitsnede van de foto, gebaseerd op de definitie van uw kaartlayout.

 • 2D barcodes

  XM editie beschikt over meer dan 10 verschillende 2D barcodes, die meer informatie kunnen bevatten dan traditionele 1D barcodes.

Hoogwaardige features zoals multi-layout ondersteuning, UV printing, gebruikers-toegang management en codeerfaciliteiten.

Alle features van bovenstaande versies en meer zijn toegevoegd in deze versie van cardPresso.

Beveiliging en geautomatiseerde processen

 • Live bi-directionele connectie met een Database met ODBC drivers

  Het gevaar dat de data op de plastic kaarten niet up-to-date is, wordt door de XL editie beëindigd door een rechtstreekse bi-directionele koppeling met uw centrale Database door het gebruik van ODBC drivers.

 • UV printen

  UV geprinte items zijn onzichtbaar voor het blote oog, maar verschijnen zodra ze worden beschenen door een UV lichtbron. Dit maakt het stukken lastiger om de plastic kaarten te vervalsen. XL editie maakt he mogelijk om met UV print vaste elementen zoals logo’s of trademarks aan te brengen, óf zelfs dynamische elementen zoals een naam, foto en ID nummer van de kaarthouder. Dit zorgt voor een extra beveiliging van de plastic kaart.

 • Multi layouts

  XL plastic kaart software draait niet alleen om beveiliging maar ook om efficiency. Daarom is ook de multi-layout toepassing ingesloten, die het mogelijk maakt om in 1 opdracht een reeks plastic kaarten te printen met verschillende layouts gebaseerd op een database voorwaarde. Met de multi-layout toepassing kiest de XL editie uit verschillende layouts de juiste versie voor elke medewerker gebaseerd op informatie in de database.

 • Contactchip en contactloos RFID + NFC coderen

  Bedrijfsbeveiliging staat hoog in het vaandel, wat betekent dat meer en meer bedrijven bewegen naar het gebruik van contactloze chipkaarten om de kaarthouder’s identiteit en toegang te beheren. cardPresso’s XL editie ondersteunt coderingen zoals MIFARE® Ultralight.

 • Gebruikers toestemming

  Bedrijven met een beveiligings-bewustzijn weten dat het belangrijk is om te monitoren wie er toegang heeft tot informatiestromen. XL editie’s “User Permissions” en “Audit Report” features houden bij welke handelingen er in de cardPresso software verricht zijn zodat de informatiestromen veilig en beheerst blijven.

 • Autoprint

  In bepaalde omgevingen moet het printen van plastic kaarten geïntegreerd worden met third-party systemen zoals ERP. Daatom biedt de XL plastic kaart software de mogelijkheid om cardPresso te configureren zodat een specifiek layout onder specifieke database condities wordt afgedrukt.

High security level gecodeerde kaarten, multi-site werkstations en printen op afstand.

Alle features van bovenstaande versies en meer zijn toegevoegd in deze versie van cardPresso.

Hoge beveiliging, serveromgeving + werkstations

 • DESFire codering

  DESFire coderingen, inclusief NFC, is beschikbaar in de XXL plastic kaart software. De MIFARE® DESFire mogelijkheid geeft toegang tot het volledig customizen van de data-organisatie in de plastic kaart door het gebruik van het Application/File systeem, waardoor het zeer flexibel toepasbaar is. De toegevoeging inclusief key diversificatie, op zowel plastic kaart als applicatie niveau biedt een hoge beveiligingsprestatie.

 • Meerdere werkstations

  XXL plastic kaart software is de passende oplossing wanneer u meerdere gebruikers en werkstations in hetzelfde netwerk toegang wilt bieden tot cardPresso in een hoog beveiligde omgeving. De de Net-licentie is opgebouwd uit 1 server licentie + 15 gebruikers, zodat het niet nodig is om de USB key in de client’s werkstations te steken.

 • Printen op afstand

  Door een web print server te gebruiken biedt cardPresso XXL de mogelijkheid om plastic kaarten op afstand te printen door het sturen van een XML aanvraag naar de web print server. Door gebruik te maken van een voorgeconfigureerde plastic kaart in uw backoffice, kan de data op afstand (bijvoorbeeld door een website applicatie) worden ingegeven en het printverzoek naar de print server gestuurd worden waar de XXL licentie actief is. Uw kaarten zijn op die manier beschikbaar in de backoffice in slechts een paar seconden.

 • 2D barcodes

  XM editie beschikt over meer dan 10 verschillende 2D barcodes, die meer informatie kunnen bevatten dan traditionele 1D barcodes.

Licentie

De CardPresso plastic kaart software pakketten worden gelicenceerd door middel van een unieke hardware USB dongle.
Een crash van een PC zal dus geen verlies van de licentie tot gevolg hebben.

U kunt heel simpel op een andere PC de dongle in de USB poort plaatsen, de sofware installeren, en verder waar u gebleven bent (exclusief de data aanwezig op de oude PC).

Upgrades

Het is altijd (ook achteraf) mogelijk om de bestaande plastic kaart software licentie te upgraden naar een versie met meer functionaliteit.
Zeer eenvoudig via het menu “CP > cardPresso License > Check for Upgrades” en de aangekochte upgrade zal in de USB key geladen worden.

Specificatie tabel

Software & Installatie
Volledige Setup op USB Key
USB Key Beveiliging
Digitale Handleiding (PDF)
Automatische en gratis versie upgrades
Systeem Editie Upgrades op afstand
Netwerk licentie voor 16 PCs   ( / )*            
Gereedschappen
Clipart & Vormen
Variable Objecten (Print Datum, Print Counter,…)
Barcodes 1D
Barcodes 2D    
QR codes  
Gepersonaliseerde mogelijkheden door middel van eigen scripts    
Afbeeldingen
DirectShow afbeeldingen ophalen
WIA & TWAIN afbeeldingen ophalen
Ingebouwde afbeeldingseditor
Handtekeningen acquisitie
Foto’s ophalen direct door camera SDK  
Automatische gezichtsdetectie in Live Acquisition    
Automatische FaceCrop    
Vingerafdruk acquisitie           
Gebruikers Interface
Card Templates
Teksten en afbeeldingen aanpassen in Card Design
Database scherm
Document paswoord bescherming   
Productie modus   
Codeer scherm         
Multi-Layout ontwerpen         
Gebruikers Toestemming & Beperking Logs (audit report)         
Printen
Print Spooler Management (Card by Card, All print Operations, Wait for user)
Enkel- en dubbelzijdig afdrukken
Ethernet printers ondersteund
Conditioneel afdrukken
Overlay/UV/F Panel Management  
Autoprint (Automatisch printen bij DB update)           
Web print server              
Database
Interne database met foto-koppeling
Records doorzoeken
XLS, XLSX, CSV & TXT verbinding   
MS Access & SQLite met afbeeldingsveld      
Records zoeken (Query)      
OLE objecten & afbeelding database records      
ODBC connectie naar externe database      
Codeer mogelijkheden
Magneetstrip coderen
Contact SmartCard plugin (externe app uitvoeren)           
Contact Smartcard chipkaart coderen           
Contactloos RFID coderen           
In- en externe RFID ondersteuning           
MIFARE® CLASSIC              
MIFARE® DESFire®             
MIFARE® UltraLight®