Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telefonische support

Misschien ervaart u problemen met uw printer. Controleer dan eerst de USB- of netwerkverbinding, de stroomvoorziening, het printlint en de kaart-invoer. Raadpleeg ook de handleiding. Update de driver en firmware en herstart vervolgens de printer en computer. Heeft u alle stappen geprobeerd en de problemen blijven aanhouden, dan kunt u contact opnemen voor technische ondersteuning. Lees de voorwaarden.

Handleidingen en tips

Bij Card Vision kunt u voor elke printer verschillende handleidingen downloaden. Heeft u bijvoorbeeld problemen met instellingen na het vernieuwen van het printlint? Bekijk deze printlint handleiding. Voor elke Evolis kaartprinter bieden we universele afdruk tips maar ook uitgebreide instructies over het schoonmaken ervoor dat uw printer optimaal blijft functioneren.

Printerdrivers en -firmware

Een printerdriver zorgt voor de communicatie tussen uw computer en de printer en firmware is intern in de printer geprogrammeerde software. Drivers en/of firmware worden regelmatig vernieuwd door Evolis en zijn onderstaand te downloaden. Om deze updates te installeren heeft u administratorrechten nodig op uw computer dus zorg ervoor dat u de juiste bevoegdheden heeft. 

End of life

Er zijn diverse oude kaartprinters die niet meer geproduceerd worden. Welke Evolis modellen zijn niet meer leverbaar?

End of life

Voor deze modellen geldt dat ook de technische support niet meer van toepassing is. Verder is het mogelijk dat vanaf een bepaalde datum de verbruiksmaterialen en de reserveonderdelen voor reparatie niet meer leverbaar zijn.
Bekijk overzicht

Oude modellen

Evolis is een printermerk dat voortdurend bezig is met het ontwikkelen en verbeteren van haar producten. Na verloop van tijd worden oudere printermodellen vervangen door nieuwe. Uiteindelijk stopt Evolis ook met updates voor oude printerdrivers en wordt de ondersteuning beëindigd. De volgende Evolis kaartprinter modellen worden niet meer geproduceerd:

Evolis Badgy 1 cardprinter
Evolis Tattoo kaartprinter
Evolis Tattoo2 kaartprinter
Evolis Quantum cardprinter
Evolis Primacy cardprinter vooraanzicht gesloten
Printer model Productie beëindigd Einde support
BADGY 1
31-1-2015
30-1-2018
TATTOO 1 / 2 / RW1
31-5-2009 / 31-3-2013 / 30-11-2009
30-5-2012 / 30-3-2016 / 29-11-2012
PEBBLE 1 / 2 / 3 / 4
30-6-2001 / 31-5-2006 / 31-5-2008 / 31-5-2013
29-6-2004 / 30-5-2009 / 31-5-2011 / 30-5-2016
DUALYS 1 / 2 / 3
28-2-2007 / 31-5-2008 / 31-5-2013
27-2-2010 / 31-5-2011 / 30-5-2016
KIOSK 1 / 2 / 3
31-5-2010 / 31-5-2008 / 31-5-2016
30-5-2013 / 31-5-2011 / 31-5-2019
QUANTUM 1
31-5-2010
31-5-2013
SECURION
30-11-2017
29-11-2020
PRIMACY 1
15-12-2022
15-12-2025

Het kan voorkomen dat een oude printer die eerder prima werkte, na een upgrade van uw besturingssysteem niet meer functioneert.
Mogelijk zijn er nog drivers of bètaversies van printerdrivers beschikbaar zijn op de website van Evolis maar dit het geen garantie dat een oude printer daarmee probleemloos zal werken op moderne platforms. 
In dat geval kunt u overwegen om de printer te vervangen door een actueel model dat volledig compatibel is met uw huidige systeem.

Tips voor een goede afdruk

Kaarten

geen vette vingers aan de zijkant pakken

Pak de kaarten op de juiste manier vast. Vermijd het aanraken van het nog te printen oppervlak van de kaarten met uw handen. Het achterlaten van een vettig residu op het kaartoppervlak kan leiden tot een verminderde afdrukkwaliteit of vlekken in de afdrukresultaten.

Verbruiksmaterialen

alleen originelen juiste kwaliteit

Gebruik altijd originele printlinten voor de kaartprinters en kies de juiste kwaliteit plastic kaarten om te bedrukken. Dit draagt bij aan goed bedrukte kaarten en verlengt tevens de levensduur van de printer.

Bij Card Vision bieden we uitsluitend originele printlinten voor kaartprinters. Daarnaast zijn de plastic kaarten in ons assortiment van de hoogst haalbare kwaliteit en moeiteloos kunnen worden bedrukt voor professionele resultaten.

Updates

driver firmware software

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat alle benodigde software en printerdrivers up-to-date zijn. Hiermee kunnen problemen die kunnen worden veroorzaakt door updates van uw computer worden beperkt.

Voor specifieke printermodellen zijn de drivers en firmware hieronder beschikbaar om te downloaden.

Evolis Print Center

Reinigen

op tijd uitvoeren garantie juiste materialen

Het is belangrijk om de kaartprinter regelmatig schoon te maken met de juiste materialen. Noodzakelijk wanneer er een nieuw lint wordt geïnstalleerd of wanneer het lampje op de printer brandt. De Evolis kaartprinters houden zelf bij wanneer schoonmaak nodig is en geven dit aan door middel van een pop-up in het Evolis Print Center.

Het naleven van deze schoonmaaksessies is van essentieel belang, omdat het de levensduur van de kaartprinter verlengt, zorgt voor de best mogelijke afdruk op de plastic kaart en tevens gekoppeld is aan de garantievoorwaarden.

Printkop gevaar

krassen beschadiging strepen

De printkop in de kaartprinter is gemaakt van keramisch materiaal en gevoelig voor krassen. Het is mogelijk dat krassen ontstaan door bijvoorbeeld een zandkorrel of een braam op de kaart.

Een kras op de printkop kan resulteren in een witte lijn over de gehele lengte van de kaart en is onherstelbaar. Als een kaartje per ongeluk op de grond valt, gebruik het dan niet meer! Het is beter om het kaartje weg te gooien. De geringe kosten van een extra kaartje weegt niet op tegen de kosten voor een nieuwe printkop.

Evolis Zenius

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

Windows installatie

Een handleiding voor installatie op Windows. Inclusief download van de printerdriver én het instellen van het printlint.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Zenius kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een Nederlandstalige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Zenius kaartprinter.

Evolis Premium Suite Guide

Een uitgebreide Engelstalige handleiding voor het gebruik van de Evolis Premium Suite printerdriver.

Mac Driver instellingen

Een Engelstalige handleiding met alle instellingen voor de printerdriver op Apple Macintosh. Ook voor printlint instellen.

Printlint instellen

Wordt uw printlint op Windows niet herkend door uw Evolis cardprinter? Volg deze handleiding.

Network Guide

Installatie en probleemoplossing bij installatie van de Evolis kaartprinter in een Windows netwerk.

Waarom?

Het is belangrijk om de kaartprinter regelmatig schoon te maken om het beste printresultaat te behalen. Dit geldt voor verschillende onderdelen, zoals transportrollen en printkop.

Wanneer?

U moet schoonmaken wanneer er een pop-up op uw beeldscherm verschijnt of wanneer het lampje op de printer begint te knipperen. Ook is het raadzaam om de kaartprinter schoon te maken als er printproblemen zijn of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

De Evolis-kaartprinter is voorzien van een Cleaning Warning System. De schoonmaak moet worden uitgevoerd zodra de melding wordt gegeven (na 1.000 kaarten). U kunt dan nog maximaal 200 kaarten printen; daarna wordt de printer geblokkeerd. De garantie op de printkop is direct gekoppeld aan het periodieke onderhoud en vervalt als na 1.200 kaarten nog geen schoonmaak is uitgevoerd. Zorg er dus voor dat u de aanbevolen schoonmaakprocedures volgt om optimale prestaties te behouden en de garantie te behouden.

Hoe kan ik het onderhoud uitvoeren?

Met printer Pushbutton

Gebruik de aan/uit knop op de printer. De werkwijze hiervoor staat onderstaand stap voor stap beschreven.

Evolis Print Center schoonmaak kaartprinter

Via Evolis Print Center

Alleen voor Windows computers. Open het Evolis Print Center en kies onder het 1e "onderhoud" menu te voor "onderhoud uitvoeren"

Welk type schoonmaak uitvoeren?

Er zijn 2 soorten onderhoud uit te voeren op de Evolis kaartprinter:

Periodiek onderhoud

Na het printen van 1.000 kaarten zal de printer een melding tonen door het oplichten van het onderhoudslampje en/of door middel van een pop-up in het Evolis Print Center op de computer. Deze melding geeft aan dat het tijd is voor periodiek onderhoud (Regular Printer Cleaning).

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Hieronder vindt u een stapsgewijze beschrijving voor het uitvoeren van deze onderhoudssessies. Deze instructies zijn van toepassing op zowel Windows als Mac computers. Het is bovendien mogelijk om de onderhoudssessies uit te voeren via het Evolis Print Center.

Periodiek onderhoud

Wanneer er 1.000 kaarten zijn geprint, zal de printer een melding geven door het oplichten van het onderhoudslampje op de printer en/of via een popup van het Evolis Print Center op de computer. Deze melding geeft aan dat het tijd is voor periodiek onderhoud (Regular Printer Cleaning).

Regular Cleaningkit ACL001

Bestel nu de juiste schoonmaakset om het periodieke onderhoud direct uit te voeren.

Evolis lampje schoonmaak 2
 • 1

  Open de printer aan de bovenzijde

 • 2

  Verstel de dikte-invoer naar de MAX positie

 • 3

  Verwijder het lint

 • 4

  Sluit de klep (CLICK)

 • 5

  Open de feeder

 • 6

  Verwijder alle kaarten

 • 7

  Sluit de feeder

 • 8

  Dubbelklik op de aan-uitknop

 • 9

  Verwijder de ruglaag van de zelfklevende schoonmaakkaart en voer deze in zoals getoond: zelfklevende zijde boven

 • 10

  Schoonmaak start en de gebruikte schoonmaakkaart wordt automatisch uitgeworpen. Gooi weg na gebruik.

Maak na deze reiniging de printkop schoon:

 • 1

  Haal een swab (sponsje op een steel) uit de verpakking. Buig het buisje aan het einde, zodat de alcohol de sponskop doordrenkt. Druk stevig op het buisje totdat het sponsje aan het einde doordrenkt is met alcohol.

 • 2

  Haal de stroomkabel uit de achterzijde van de printer, open de klep aan de bovenzijde en u zult de printkop zien.

 • 3

  Wrijf een paar keer lichtjes over de printkop met het sponsje, van links naar rechts.

 • 4

  Doe de klep dicht en steek de stroomkabel weer in de printer.

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Medium Advanced Cleaningkit ACL002

Bestel nu de juiste schoonmaakset om het geavanceerde onderhoud direct uit te voeren.

 • 1

  Open de printercover aan de bovenzijde

 • 2

  Verstel de dikte-invoer naar de MAX positie

 • 3

  Verwijder het lint

 • 4

  Sluit de cover (CLICK)

 • 5

  Sluit de feeder

 • 6

  Dubbelklik op de aan-uitknop

 • 7

  Neem de lange T-card uit de verpakking en voer deze onder begeleiding de printer in. De T-card gaat heen en weer en kan na de cyclus worden uitgenomen en weggegooid.

 • 8

  Verwijder de ruglaag van de zelfklevende schoonmaakkaart en voer deze in zoals getoond: zelfklevende zijde boven.

 • 9

  Schoonmaak start en de gebruikte schoonmaakkaart wordt automatisch uitgeworpen. Gooi weg na gebruik.

Maak na deze reiniging de printkop schoon:

 • 1

  Pak de cleaning pen en haal de dop eraf

 • 2

  Verwijder de stroomkabel uit de achterzijde van de printer, open de cover aan de bovenzijde en de printkop is zichtbaar.

 • 3

  Veeg een paar keer met lichte druk de penpunt van links naar rechts over de printkop.

 • 4

  Sluit de cover en steek de stroomkabel er weer in

Maak na de printkop reiniging het stoffilter schoon:

 • 1

  Open de printer cover en localiseer het stoffilter.

 • 2

  Verwijder het filter door het omhoog te trekken en het volledig uit de houder te schuiven.

 • 3

  Zodra het filter vrij is, neem een cleaning wipes (schoonmaakdoekjes) uit de cleaningkit.

 • 4

  Reinig het filter door met het doekje beide zijden zachtjes schoon te wrijven.

 • 5

  Plaats het filter terug in de houder (met de groef naar u toe) en schuif naar beneden totdat het op zijn plaats klikt.

Download

Download de laatste versie van de cardPresso software voor Windows en Mac OS X.

Help

Informatie, video tutorials, database documentatie en technotes.

Licenties

Bekijk alle functionaliteiten en bijbehorende licenties van cardPresso.

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

Evolis Primacy

Evolis Primacy kaartprinter vooraanzicht

LET OP !

Deze sectie is uitsluitend geschikt voor de Evolis Primacy

Dus niet geschikt voor de Evolis Primacy2 !!!

LET OP !

Deze bestanden zijn uitsluitend geschikt voor de Evolis Primacy

Dus niet geschikt voor de Evolis Primacy2 !!!

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

LET OP !

Deze handleidingen zijn uitsluitend geschikt voor de Evolis Primacy

Dus niet geschikt voor de Evolis Primacy2 !!!

Windows installatie

Een handleiding voor installatie op Windows. Inclusief download van de printerdriver én het instellen van het printlint.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Primacy kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een Nederlandstalige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Primacy kaartprinter.

Evolis Premium Suite Guide

Een uitgebreide Engelstalige handleiding voor het gebruik van de Evolis Premium Suite printerdriver.

Mac Driver instellingen

Een Engelstalige handleiding met alle instellingen voor de printerdriver op Apple Macintosh. Ook voor printlint instellen.

Network Guide

Installatie en probleemoplossing bij installatie van de Evolis kaartprinter in een Windows netwerk.

Printlint instellen

Wordt uw printlint op Windows niet herkend door uw Evolis cardprinter? Volg deze handleiding.

Waarom?

Het is belangrijk om de kaartprinter regelmatig schoon te maken om het beste printresultaat te behalen. Dit geldt voor verschillende onderdelen, zoals transportrollen en printkop.

Wanneer?

U moet schoonmaken wanneer er een pop-up op uw beeldscherm verschijnt of wanneer het lampje op de printer begint te knipperen. Ook is het raadzaam om de kaartprinter schoon te maken als er printproblemen zijn of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

De Evolis-kaartprinter is voorzien van een Cleaning Warning System. De schoonmaak moet worden uitgevoerd zodra de melding wordt gegeven (na 1.000 kaarten). U kunt dan nog maximaal 200 kaarten printen; daarna wordt de printer geblokkeerd. De garantie op de printkop is direct gekoppeld aan het periodieke onderhoud en vervalt als na 1.200 kaarten nog geen schoonmaak is uitgevoerd. Zorg er dus voor dat u de aanbevolen schoonmaakprocedures volgt om optimale prestaties te behouden en de garantie te behouden.

Hoe kan ik het onderhoud uitvoeren?

Met printer Pushbutton

Gebruik de aan/uit knop op de printer. De werkwijze hiervoor staat onderstaand stap voor stap beschreven.

Evolis Print Center schoonmaak kaartprinter

Via Evolis Print Center

Alleen voor Windows computers. Open het Evolis Print Center en kies onder het 1e "onderhoud" menu te voor "onderhoud uitvoeren"

Welk type schoonmaak uitvoeren?

Er zijn 2 soorten onderhoud uit te voeren op de Evolis kaartprinter:

Periodiek onderhoud

Na het printen van 1.000 kaarten zal de printer een melding tonen door het oplichten van het onderhoudslampje en/of door middel van een pop-up in het Evolis Print Center op de computer. Deze melding geeft aan dat het tijd is voor periodiek onderhoud (Regular Printer Cleaning).

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Hieronder vindt u een stapsgewijze beschrijving voor het uitvoeren van deze onderhoudssessies. Deze instructies zijn van toepassing op zowel Windows als Mac computers. Het is bovendien mogelijk om de onderhoudssessies uit te voeren via het Evolis Print Center.

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Medium Advanced Cleaningkit ACL002

Bestel nu de juiste schoonmaakset om het geavanceerde onderhoud direct uit te voeren.

Maak na deze reiniging de printkop schoon:

Maak na de printkop reiniging het stoffilter schoon:

 • 1

  Open de printer cover en localiseer het stoffilter.

 • 2

  Verwijder het filter door het omhoog te trekken en het volledig uit de houder te schuiven.

 • 3

  Zodra het filter vrij is, neem een cleaning wipes (schoonmaakdoekjes) uit de cleaningkit.

 • 4

  Reinig het filter door met het doekje beide zijden zachtjes schoon te wrijven.

 • 5

  Plaats het filter terug in de houder (met de groef naar u toe) en schuif naar beneden totdat het op zijn plaats klikt.

Download

Download de laatste versie van de cardPresso software voor Windows en Mac OS X.

Help

Informatie, video tutorials, database documentatie en technotes.

Licenties

Bekijk alle functionaliteiten en bijbehorende licenties van cardPresso.

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

Evolis Primacy2

Evolis Primacy2 kaartprinter vooraanzicht

LET OP !

Deze sectie is uitsluitend geschikt voor de Evolis Primacy 2

Dus niet voor het vorige model Evolis Primacy !!!

LET OP !

Deze bestanden zijn uitsluitend geschikt voor de Evolis Primacy 2

Dus niet voor het vorige model Evolis Primacy !!!

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Primacy2 kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een Nederlandstalige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Primacy2 kaartprinter.

Mac Driver instellingen

Een Engelstalige handleiding met alle instellingen voor de printerdriver op Apple Macintosh. Ook voor printlint instellen.

Waarom?

Het is belangrijk om de kaartprinter regelmatig schoon te maken om het beste printresultaat te behalen. Dit geldt voor verschillende onderdelen, zoals transportrollen en printkop.

Wanneer?

U moet schoonmaken wanneer er een pop-up op uw beeldscherm verschijnt of wanneer het lampje op de printer begint te knipperen. Ook is het raadzaam om de kaartprinter schoon te maken als er printproblemen zijn of na een lange periode van niet-gebruik.

Garantie

De Evolis-kaartprinter is voorzien van een Cleaning Warning System. De schoonmaak moet worden uitgevoerd zodra de melding wordt gegeven (na 1.000 kaarten). U kunt dan nog maximaal 200 kaarten printen; daarna wordt de printer geblokkeerd. De garantie op de printkop is direct gekoppeld aan het periodieke onderhoud en vervalt als na 1.200 kaarten nog geen schoonmaak is uitgevoerd. Zorg er dus voor dat u de aanbevolen schoonmaakprocedures volgt om optimale prestaties te behouden en de garantie te behouden.

Hoe kan ik het onderhoud uitvoeren?

Met printer Pushbutton

Gebruik de aan/uit knop op de printer. De werkwijze hiervoor staat onderstaand stap voor stap beschreven.

Evolis Print Center schoonmaak kaartprinter

Via Evolis Print Center

Alleen voor Windows computers. Open het Evolis Print Center en kies onder het 1e "onderhoud" menu te voor "onderhoud uitvoeren"

Welk type schoonmaak uitvoeren?

Er zijn 2 soorten onderhoud uit te voeren op de Evolis kaartprinter:

Periodiek onderhoud

Na het printen van 1.000 kaarten zal de printer een melding tonen door het oplichten van het onderhoudslampje en/of door middel van een pop-up in het Evolis Print Center op de computer. Deze melding geeft aan dat het tijd is voor periodiek onderhoud (Regular Printer Cleaning).

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Hieronder vindt u een stapsgewijze beschrijving voor het uitvoeren van deze onderhoudssessies. Deze instructies zijn van toepassing op zowel Windows als Mac computers. Het is bovendien mogelijk om de onderhoudssessies uit te voeren via het Evolis Print Center.

Geavanceerd onderhoud

Om uw printer in optimale conditie te houden, wordt aanbevolen om elke 5 periodieke onderhoudsbeurten een geavanceerde schoonmaakbeurt uit te voeren. Deze uitgebreide schoonmaakbeurt is een aanvulling op het periodieke onderhoud en is onder andere nodig om alle transportrollen in de printer grondig te reinigen.

Medium Advanced Cleaningkit ACL002

Bestel nu de juiste schoonmaakset om het geavanceerde onderhoud direct uit te voeren.

Maak na deze reiniging de printkop schoon:

Maak na de printkop reiniging het stoffilter schoon:

 • 1

  Open de printer cover en localiseer het stoffilter.

 • 2

  Verwijder het filter door het omhoog te trekken en het volledig uit de houder te schuiven.

 • 3

  Zodra het filter vrij is, neem een cleaning wipes (schoonmaakdoekjes) uit de cleaningkit.

 • 4

  Reinig het filter door met het doekje beide zijden zachtjes schoon te wrijven.

 • 5

  Plaats het filter terug in de houder (met de groef naar u toe) en schuif naar beneden totdat het op zijn plaats klikt.

Download

Download de laatste versie van de cardPresso software voor Windows en Mac OS X.

Help

Informatie, video tutorials, database documentatie en technotes.

Licenties

Bekijk alle functionaliteiten en bijbehorende licenties van cardPresso.

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

Evolis Badgy200

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Badgy kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een volledige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Badgy kaartprinter.

Badge Studio software

Een volledige handleiding voor installatie en gebruik van de Evolis Badge Studio software.

Om het beste printresultaat met de printer te halen, is regelmatig schoonmaken aanbevolen. Dit geldt voor de verschillende onderdelen zoals transport rollen en printkop.

Twijfel niet om de printer schoon te maken als er printproblemen zijn, na een lange periode dat hij niet gebruikt is of wanneer een pop-up verschijnt dat schoonmaak nodig is.

Houdt in ieder geval 1x per jaar aan als minimum, maar vaker schoonmaken wordt aanbevolen als:

 • de printer in een stofrijke omgeving staat
 • de printer intensief gebruikt wordt

De juiste schoonmaakset voor de Badgy is hier te bestellen.

Volg onderstaande procedure om het onderhoud uit te voeren:

 1. Open de printer cover
 2. Verwijder het printlint
 3. Sluit de cover (CLICK)
 4. Verwijder alle kaarten uit de invoer hopper
 5. Dubbel-click de control button voordat de T-shaped cleaning card ingevoerd wordt
 6. Neem de T-shaped cleaning card voer deze onder begeleiding in de feeder. Cleaning start.
 7. Verwijder de T-shaped card

Printer cleaning kan ook vanuit het Badgy Print Center worden uitgevoerd:

 • – door printer PropertiesCleaning>Proceed with cleaning
 • of door het menu Tools>Printer Cleaning Wizard

De T-shaped card moet onmiddelijk na openen van de verpakking gebruikt worden. Alle schoonmaakmiddelen zijn voor eenmalig gebruik.

Bekijk eventueel de handleiding voor alle details.

Windows 10/8/7/Vista/XP

Evolis Badge Studio v 1.4.100 – Windows Installation file

Macintosh 10.6

Evolis Badge Studio v 1.4.100 – MAC Installation file

Evolis Badge Studio – Snelstart Handleiding

Size: 1.76 MB Type: .pdf This quick start guide contains essential information for the installation and use of Evolis Badge Studio software. Date of publication: 2016

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

Evolis Agilia

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Avansia kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een volledige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Avansia kaartprinter.

Download

Download de laatste versie van de cardPresso software voor Windows en Mac OS X.

Help

Informatie, video tutorials, database documentatie en technotes.

Licenties

Bekijk alle functionaliteiten en bijbehorende licenties van cardPresso.

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

Evolis Avansia

Download het benodigde bestand en bewaar het op uw computer.
Kies voor een opslaglocatie op uw PC waar u het gedownloade bestand gemakkelijk terug kunt vinden, bijvoorbeeld het bureaublad.

Snelstart handleiding

Een pictogram stappenplan voor de eerste ingebruik name van de Evolis Avansia kaartprinter.

Gebruikershandleiding

Een volledige handleiding met alle informatie voor het gebruik van de Evolis Avansia kaartprinter.

Download

Download de laatste versie van de cardPresso software voor Windows en Mac OS X.

Help

Informatie, video tutorials, database documentatie en technotes.

Licenties

Bekijk alle functionaliteiten en bijbehorende licenties van cardPresso.

Of een defect onder garantie valt is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld;

 • type kaartprinter
 • leeftijd
 • soort defect
 • oorzaak

 

Vooraf worden het probleem en mogelijke oplossing met vermelding van eventuele kosten met u besproken en bevestigd ter akkoord.

Garantie

Bekijk hier de uitgebreide garantievoorwaarden behorende bij de Evolis kaartprinters.

Ondervind u problemen met de Evolis cardprinter en zijn de hier geboden gereedschappen niet de oplossing? Dan kan de printer naar ons worden toegestuurd voor onderzoek, probleemanalyse, onderhoud en/of mogelijke reparatie.

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Fair Use

Printer inclusief 1 jaar gratis telefonische support

Wanneer u een nieuwe printer bij ons aanschaft, staan wij uiteraard klaar om u te assisteren bij eventuele ondersteuningsvragen. Bijvoorbeeld wanneer u hulp nodig heeft bij de installatie of als u geconfronteerd wordt met verwarrende foutmeldingen. Dit is de toegevoegde waarde die Card Vision biedt.

Ons idee van Fair Use

Onze support is gebaseerd op een redelijk beroep op onze tijd en expertise. Dit betekent dat we geen uitgebreide training voor het gebruik van de kaartprinter of software verzorgen, maar we zullen u zeker op weg helpen.

Wat bieden we naast telefonische support

Voor de kaartprinter installatie en -gebruik zijn printerdrivers en handleidingen beschikbaar in onze support-sectie op de website. Binnen de cardPresso software vindt u een uitgebreide handleiding in het help-menu.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

7 panel ½YMCKO•KO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit maar liefst zeven opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart en transparant: YMCKOKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMC-KO-KO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van de zwarte K en transparante O panels, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zeven panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met de eerste transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het zwarte 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel. Deze print kan ter bescherming worden afgedekt met de extra transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

6-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit zes opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart: YMCKOK.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zes panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het extra 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel.

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Evolis kaartprinter direct-to-card dye sublimation printprincipe

5 panel ½YMCKO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMCKO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van het zwarte K en transparante O panel, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Evolis kaartprinter ½ panel printlint panels

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om de full color afbeelding van 35 mm op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Printlinten Evolis kaartprinter ½ panel printvlak voor pasfoto

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing wordt de kleur van het printlint rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Monochroom printlint

Het afdruklint bestaat uit één doorlopende kleur. De monochrome afdruk is een solide kleur, en het creëren van kleurgradaties (lichter of donkerder) is niet mogelijk. De printerstuurprogramma’s van Evolis bieden echter wel de optie om de monochrome afdruk in te stellen op “grijstinten”, waardoor de suggestie van lichtere of donkerdere tonen mogelijk is.

Monochroom printen is zeer kosteneffectief voor het personaliseren van voorbedrukte kaarten of het uitgeven van kaarten met één kleur.
Evolis biedt een uitgebreide serie aan monochrome printlinten:

De Evolis productlijn omvat verder nog speciale linten voor specifieke taken:

• Witte handtekening voor ondertekening of handgeschreven notities op de kaart.
• Krasfolie-inkt om een code of het ID-nummer van de kaarthouder te verbergen.
• BlackFLEX-lint voor personalisatie in zwart op materialen zoals papier of ABS-plastic.

Lint-besparende functie

Met deze functie in de Evolis printers, komt het verbruik van het lint wordt gebruikt overeen met het daadwerkelijk bedrukte oppervlak op de kaart, plus een marge van 7 mm.
Hierdoor wordt er minder monochroom lint gebruikt en wordt het aantal kaarten dat met één lint kan worden afgedrukt aanzienlijk verhoogd.

Gebaseerd op een afdrukcapaciteit van 1.000 prints, is het verbruik als volgt:

100% layout = 445 cards/rol
88% layout = 500 cards/rol
50% layout = 810 cards/rol
25% layout = 1370 cards/rol

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

RETRANSFER CARD PRINTING

FULL COLOR PRINTEN
Plastic kaarten kunnen randloos en in volledige kleur worden bedrukt. Dit is bijzonder geschikt voor situaties waarin kleine oplages of frequente ontwerpwijzigingen nodig zijn.

INDIRECT OP DE KAART AANBRENGEN
In tegenstelling tot traditionele dye sublimation-printers voor kaarten die direct op de kaart printen, passen retransfer-printers de afdruk toe op een transparante film. Deze film wordt vervolgens thermisch verbonden met de plastic kaart.

UITSTEKENDE KWALITEIT
Retransfer-printers leveren een uitstekende printkwaliteit, wat resulteert in perfecte full-color foto’s of achtergronden. Het is echter aanbevolen om het printen van grote massieve vlakken in één kleur te vermijden, omdat dit mogelijk strepen in het vlak kan veroorzaken.

VOLLEDIG RANDLOOS PRINTEN
Dankzij het ReTransfer printproces is het mogelijk om echte rand-tot-rand dekking te bereiken zonder enige witte marge.

IDEAAL VOOR CHIPKAARTEN
Aangezien er tijdens het printproces geen direct contact is tussen de printkop en de kaart, wordt er geen invloed uitgeoefend op de contactchip, contactloze chip of antenne die zich in de kaart bevindt. In tegenstelling tot direct-to-card printers, waar afdrukproblemen kunnen ontstaan op de plek van de chip, ondervindt een retransfer-printer hier geen enkel probleem mee.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.

U belt ons, wij controleren uw aankoop

U gaat ons bellen voor ondersteuning?

Nogmaals: uitsluitend 1 jaar gratis telefonische ondersteuning volgens onze onderstaande voorwaarden. Let op dat wij hierop strikt controleren.

Heeft u een supportcontract bij ons afgesloten?
Wij vragen naar het factuurnummer wanneer u contact opneemt.

Recht op gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer nieuw bij Card Vision gekocht, en
 2. De aankoop is niet langer dan 1 jaar geleden gedaan, of
 3. Ik heb een supportcontract afgesloten.

Geen gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer niet bij Card Vision gekocht.
 2. Wel bij Card Vision gekocht, maar langer dan 1 jaar geleden.
 3. Ik heb de printer tweedehands gekocht.
 4. Ik heb geen supportcontract afgesloten.

Voldoet u aan de bovenstaande noodzakelijke voorwaarden? Bel dan

+31 (0)181 45 31 09

Voldoet u niet aan de genoemde voorwaarden?
Dan zullen wij u onherroepelijk wijzen op de mogelijkheden voor betaalde support.

DIRECT TO CARD PRINTING

DIRECT OP HET KAART OPPERVLAK
De kleuren van het  printlint worden met de printkop rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart geprint.

FULL COLOR PRINTEN
Een plastic kaart kan geheel of gedeeltelijk in full color geprint worden door middel van dye-sublimation. Ideaal voor kleine oplages of veel wisselende ontwerpen.

Evolis kaartprinter direct-to-card dye sublimation printprincipe

MONOCHROOM PRINTEN
Het monochroom (1 kleur) printen door middel van thermal transfer, van bijvoorbeeld teksten, nummers, barcodes of QR codes geeft een perfect resultaat op zowel blanco als voorbedrukte plastic kaarten.

KWALITEIT
In monochroom kunnen haarscherpe teksten, nummers, QR of barcodes worden geprint.
In full color kunnen perfect foto’s of achtergronden worden geprint. Het printen van grote volvlakken in 1 kleur wordt afgeraden want dit zal onvermijdelijke strepen in het volvlak opleveren.

NEAR TO EDGE PRINTING
Bij volledig full color printen is altijd een heel kleine onbedrukte witmarge aanwezig van een paar tienden van een millimeter. 

MINDER GESCHIKT VOOR RFiD / NFC KAARTEN
De chip en antenne in deze kaarten kunnen er voor zorgen dat een oneffenheid (deukje) in het toplaminaat van de kaart zit. Als op die plaats geprint wordt dan kan daar een vlekje zichtbaar worden in de bedrukking.

Kaartontwerp
Dit is het beoogde ontwerp om te printen
RFiD NFC inlay
De chip en de antenne die in de kaart zijn gelamineerd
Eindresultaat
Witte vlek op plaats van de chip en/of antenne

Om dergelijke witte vlekken te vermijden kan gekozen worden om hiermee rekening te houden in het ontwerp van de kaart óf te kiezen voor een ReTransfer kaartprinter. Retransfertechniek heeft namelijk geen last van de oneffenheden en biedt daarbij ook een volledig randaflopende print, zonder witmarge.