Legitimatiebewijzen

Legitimatie passen

Card Vision is leverancier van legitimatiebewijzen voor overheid en bedrijfsleven. 

Wij verzorgen, in de beveiligde omgeving binnen ons bedrijf, de productie van legitimatie passen voor voor toezichthouders volgens Artikel 5.11 AWB, hulpverleningsdiensten, zorgmedewerkers of (non-) commerciële instellingen

Het complete traject

Er kan bij Card Vision geput worden uit een ruime ervaring op het gebied van gepersonaliseerde legitimatiebewijzen.

Wij verzorgen uw legitimatiebewijzen van ontwerp tot en met druk.

Alle stappen, van A tot Z

Met onze ervaring met legitimatiebewijzen op het formaat van een bankpas kunnen we ook u van dienst zijn.

Onze ervaring nemen we graag mee in het verzorgen van uw project en we proberen het voor u zo makkelijk mogelijk te maken.

Hoe komt het legitimatiebewijs tot stand?

 • Het ontwerp

  Card Vision ontwerpt op basis van uw wensen. Heeft u zelf een ontwerp of een reclamebureau die dat verzorgd? Geen probleem, het kan ook compleet worden aangeleverd als uitgangsbasis.

 • De variabele personalia

  Card Vision levert u een Excel template voor het invullen van alle variabele gegevens. U hoeft deze alleen nog maar in te vullen en de pasfoto's mee te sturen.

 • De eerste order & vervolgorders

  De door Card Vision aangeleverde Excel template kan ook voor nabestellingen gebruikt worden. Gegevens invoeren, pasfoto's erbij en wij zorgen voor de rest.

Hoe komt het legitimatiebewijs tot stand?

Uiteraard is het ontwerp van de kaart nodig: de layout.
Het ontwerpen van de layout kunt u uitbesteden aan Card Vision of het zelf aanleveren volgens onze specificaties. (bekijk hier de specificaties)

Is het ontwerp klaar, dan zijn er ook nog de variabele personalia en pasfoto’s nodig.
Voor het aanleveren van die variabele gegevens gaan wij het u makkelijk maken.
Wij leveren aan u een Excel template die ingevuld kan worden met de variabele data.

De door Card Vision aangeleverde Excel template kan ook bij herhalingsorders gebruikt worden.

De basis en de variabelen

Op een legitimatiebewijs komen verschillende onderdelen tezamen.

Vaste gegevens zoals het logo van uw organisatie, huisstijl achtergrondkleuren, adresgegevens, vaste teksten,
een beveiligingshologram en een beschrijfbaar handtekeningenveld.

Maar ook variabele gegevens in de vorm van naam, functie, pasfoto, handtekening, personeelsnummer en meer.

De basis en de variabelen

 • Vaste basis elementen

  Vaste onderdelen zijn bijvoorbeeld het logo van uw organisatie, achtergrondkleuren, adresgegevens, vaste teksten, beveiligingshologram of een beschrijfbaar handtekeningenveld.

 • Variabele onderdelen

  Denk aan de pasfoto, naam, functie, geldigheidsdatum, verschillende wetten voor toezichthouders en alles wat meer gewenst is.

 • Variabele data aanleveren?

  Wilt u weten hoe de variabele gegevens moeten worden aangeleverd? Kijk hier voor alle info over pasfoto's, handtekeningen en personalia.

Het eindresultaat

 • Samengevoegde layout & variabelen

  Het legitimatiebewijs met het ontwerp in de grafische huisstijl wordt gekoppeld aan de variabele gegevens van de persoon. De ID kaarten worden afgedrukt op een kunststof kaart op exact creditcard formaat.

 • Unieke gegevens per kaart

  De ID kaarten worden per stuk geprint met het basis ontwerp en de variabelen. Omdat ieder legitimatiebewijs persoonsgebonden wordt gemaakt, is een minimum oplage niet aan de orde.

Het eindresultaat

Is het ontwerp van de kaart gemaakt en akkoord volgens uw wensen?
Heeft u alle variabele gegevens, pasfoto’s en handtekeningen aangeleverd?

Dan kunnen deze verschillende onderdelen samengevoegd worden tot het uiteindelijke legitimatiebewijs.

Als er verschillende layouts gebruikt moeten worden voor verschillende afdelingen, dan kan geheel geautomatiseerd de juiste layout per persoon geproduceerd worden.

Beveiliging & echtheidskenmerken

Het legitimatiebewijs kan beveiligd worden met verschillende zichtbare en onzichtbare beveiligingskenmerken.

Een klant-eigen hologram op de ID kaart, een fijnmazig Guilloche patroon of een ghost image.

Hologram
Card Vision heeft een unieke methode ontwikkeld om een klant-eigen hologram met uw logo in kleine oplagen te produceren, zonder dat daar hoge kosten bij komen kijken. Wordt een dergelijk hologram met een scanner of kopieermachine gedupliceerd, dan blijft van het 3-D kleurbrekingseffect niets over.
Bekijk afbeelding
Guilloche
Een fijnmazig patroon van lijnen ziet men vaak terug op waardepapieren of ID documenten. Dergelijke tekeningen worden guilloche print genoemd en deze grafische elementen kunnen op de ondergrond geplaatst worden of als een zegel over bepaalde onderdelen op de legitmatie worden geprint.
Bekijk afbeelding
Ghost Image
De pasfoto van de kaarthouder kan als ghost image op de kaart worden meegeprint. Deze bedrukking is transparant en de onderliggende bedrukking is door de foto heen zichtbaar. Het ghost image is vrij te plaatsen op de kaart in elke gewenste grootte en naar wens op de voor- of achterzijde van de legitimatie.
Bekijk afbeelding
Microtekst
In een lettergrootte van 1,3 punten. Dit is met het blote oog niet te lezen en het zal overkomen als een gekartelde lijn. Door het gebruik van een vergrootglas wordt de tekst leesbaar. De microtekst is vrij te plaatsen op de kaart en naar wens op de voor- of achterzijde van de legitimatie. Het beste resultaat wordt verkregen op een witte ondergrond. De microtekst kan zowel een vaste als variabele tekst zijn, zoals een uniek nummer of een uit de database verkregen tekst.
Bekijk afbeelding
UV print
Een beveiliging die pas naar voren komt zodra de kaart wordt beschenen met UV-A licht, met een zogenaamde blacklight lamp.
Bekijk afbeelding
Previous slide
Next slide

Beveiliging & echtheidskenmerken

 • Hologram

  Wordt een dergelijk hologram met een scanner of kopieermachine gedupliceerd, dan blijft van het 3-D kleurbrekingseffect niets over.

 • Guilloche

  Een fijnmazig patroon van lijnen in diverse kleuren en vormen.

 • Ghost image

  Een kopie van de pasfoto, transparant en de onderliggende bedrukking is door de foto heen zichtbaar.

 • Microtekst

  Tekst met een lettergrootte van slechts 1,3 punten. Dit is met het blote oog niet te lezen en het zal overkomen als een gekartelde lijn. Door het gebruik van een vergrootglas wordt de tekst leesbaar.

Toepassingen

 • Toezichthouders Artikel 5.11 AWB

  Card Vision is leverancier van de legitimatiebewijzen van landelijke, provinciale en gemeentelijke bestuursorganen.

 • Drone vliegbewijs

  Vanaf 31 december 2020 moet uw tijdens de vlucht een vliegbewijs bij u hebben. Zodra u de RDW procedure heeft doorlopen voor het verkrijgen van het vliegbewijs kunt u dit zelf printen. Maar, het kan ook door Card Vision worden afgedrukt op het formaat van een bankpas. Ontwerp online het vliegbewijs en bestel de plastic kaart compleet bedrukt via de webshop.

 • Hulpdiensten en zorg

  Diverse pasfoto-kaarten voor medewerkers van rampenbestrijdingsteam, calamiteiten team, ambulance- en brandweer, veiligheidsregio, zorginstelling, ziekenhuis

 • (Non-) Commerciële instellingen

  Waarbij gebruik wordt gemaakt van een legitimatiepas voor bijvoorbeeld woningstichting, pers & media, monteur, meteropnemer, technisch controleur, huisbezoek, straatcoach, colporteur

Toepassingen

Card Vision levert legitimatiebewijzen voor een brede markt.

Veelgebruikt voor toezichthouders van overheidsdiensten, maar ook voor hulpverleners, zorgmedewerkers of commerciële bedrijven worden pasfotokaarten gemaakt.

Aanvullende informatie

Card Vision produceert legitimatiebewijzen voor veel organisaties “in service”.
In service betekend dat wij u de productie uit handen nemen. 
U hoeft alleen maar de personalia en pasfoto’s van de medewerkers aan te leveren en u krijgt de compleet bedrukte plastic kaarten afgeleverd.

Vanaf het moment dat het ontwerp is goedgekeurd en de variabele gegevens zijn aangeleverd kunnen wij de passen gaan maken.
Wij verwerken alle aangeleverde persoonsgegevens conform de wettelijke richtlijnen van de AVG.

De standaard levertijd is 4 tot 6 werkdagen.
Moet het sneller? Dan is er de mogelijkheid tot een spoedlevering waarbij wij de zending versturen na 2 werkdagen of zelfs 1 werkdag.

Wilt u in eigen beheer de passen vervaardigen, bijvoorbeeld vanwege veiligheidseisen of uitgiftesnelheid?
Ook hiervoor heeft Card Vision een oplossing beschikbaar: een compleet pakket inclusief software, een high-end ReTransfer kaartprinter en alle benodigde verbruiksmaterialen.
Lees meer over productie in eigen beheer.

Aanvullende informatie

 • Officiële richtlijnen Rijksoverheid

  Card Vision levert legitimatiebewijzen conform de door de Minister van Justitie op 4 juli 2000 uitgevaardigde regeling “Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb”, van kracht zijnde vanaf 1 januari 2001.

 • Bescherming van persoonsgegevens

  Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

 • Uitbesteden of in uw eigen beheer?

  Card Vision kan u het complete traject van de vervaardiging van legitimatie bewijzen uit handen nemen. U hoeft alleen de variabele gegevens aan te leveren en Card Vision zorgt dat de complete pas bij u wordt bezorgd. Wilt u in eigen beheer de passen vervaardigen, bijvoorbeeld vanwege veiligheidseisen of uitgiftesnelheid? Hiervoor heeft Card Vision een complete oplossing beschikbaar.

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.