Legitimatie passen

Card Vision is een betrouwbare leverancier van legitimatiebewijzen voor zowel de overheid als het bedrijfsleven.

Binnen onze beveiligde omgeving verzorgen wij de productie van legitimatiepassen voor toezichthouders volgens Artikel 5.11 AWB, hulpverleningsdiensten, zorgmedewerkers en diverse (non-)commerciële instellingen.

Het complete traject

Bij Card Vision kunnen we putten uit een uitgebreide ervaring op het gebied van gepersonaliseerde legitimatiebewijzen op bankpas formaat.

Wij verzorgen het hele proces van ontwerp tot en met druk van uw legitimatiebewijzen.

Vertrouw op Card Vision voor een professioneel en betrouwbaar resultaat.

Alle stappen, van A tot Z

Wij kunnen u met onze ruime ervaring op het gebied van legitimatiebewijzen uitstekend van dienst zijn.

Onze expertise stellen we graag ter beschikking om uw project soepel te laten verlopen en het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

U kunt vertrouwen op onze kennis en toewijding om aan al uw wensen te voldoen.

Hoe komt het legitimatiebewijs tot stand?

 • Het ontwerp

  Card Vision ontwerpt volgens uw wensen. Als u al een ontwerp heeft of als een reclamebureau dat verzorgt, is dat geen probleem. We kunnen dat ontwerp als uitgangsbasis gebruiken.

 • De variabele personalia

  Card Vision voorziet u van een handige Excel-template voor het invullen van alle variabele gegevens. U hoeft alleen nog de benodigde gegevens in te vullen en de pasfoto's toe te voegen. Zo maken we het proces voor u eenvoudig en efficiënt.

 • De eerste order & vervolgorders

  De Excel-template die u van Card Vision ontvangt, is ook geschikt voor nabestellingen. U hoeft enkel de gegevens in te voeren en de pasfoto's toe te voegen, en wij regelen de rest. Zo verloopt het bestelproces snel en gemakkelijk, telkens wanneer u een nabestelling wilt plaatsen.

Hoe komt het legitimatiebewijs tot stand?

Voor het maken van de kaart is uiteraard een ontwerp nodig, oftewel de layout. U heeft de mogelijkheid om het ontwerp aan Card Vision uit te besteden, of u kunt het zelf aanleveren volgens onze specificaties.

Zodra het ontwerp gereed is, hebben we nog de variabele personalia en pasfoto’s nodig. Om het aanleveren van deze gegevens makkelijk te maken, stellen wij een Excel-template beschikbaar. U kunt dit template eenvoudig invullen met de variabele data.

Het handige is dat het Excel-template dat door Card Vision wordt aangeleverd, ook bij herhalingsorders gebruikt kan worden. Zo besparen we u tijd en moeite bij toekomstige bestellingen.

De basis en de variabelen

Een legitimatiebewijs bevat verschillende elementen:

 1. Vaste gegevens, zoals het logo van uw organisatie, huisstijl achtergrondkleuren, adresgegevens, en vaste teksten.
 2. Variabele gegevens, zoals naam, functie, pasfoto, handtekening, personeelsnummer en andere persoonlijke informatie.
 3. Optioneel een beveiligingshologram en een beschrijfbaar handtekeningenveld.

De basis en de variabelen

 • Vaste basis elementen

  Bepaalde vaste onderdelen die standaard opgenomen worden zijn het logo van uw organisatie, achtergrondkleuren, adresgegevens, vaste teksten, een beveiligingshologram en een beschrijfbaar handtekeningenveld.

 • Variabele onderdelen

  Naast de pasfoto kunnen ook gegevens zoals naam, functie, geldigheidsdatum en specifieke wetsomschrijvingen voor toezichthouders op het legitimatiebewijs worden opgenomen, evenals andere relevante informatie naar wens.

 • Variabele data aanleveren?

  Voor een gedetailleerde uitleg over hoe de variabele gegevens moeten worden aangeleverd, kunt u alle benodigde informatie vinden op onze website onder het gedeelte "Pasfoto's, Handtekeningen en Persoonlijke Gegevens".

Het eindresultaat

 • Samengevoegde layout & variabelen

  Het gepersonaliseerde legitimatiebewijs komt tot stand met het grafische huisstijlontwerp en de variabele gegevens van de persoon. De ID-kaarten worden professioneel afgedrukt op kunststof kaarten, die precies het formaat hebben van een creditcard.

 • Unieke gegevens per kaart

  Ieder legitimatiebewijs wordt individueel geprint, waarbij het basisontwerp en de variabelen worden samengevoegd. Door de persoonsgebonden productie is er geen minimum oplage vereist.

Het eindresultaat

Zodra het ontwerp van de kaart is goedgekeurd en alle variabele gegevens, pasfoto’s en handtekeningen zijn aangeleverd, kunnen we deze elementen combineren tot het uiteindelijke legitimatiebewijs.

Als er verschillende layouts nodig zijn voor verschillende afdelingen, kunnen we dit volledig geautomatiseerd regelen, zodat elke kaart de juiste layout per persoon heeft.

Beveiliging & echtheidskenmerken

We bieden diverse zichtbare en onzichtbare beveiligingskenmerken voor het legitimatiebewijs. Dit zorgt voor extra beveiliging en een professionele uitstraling.

Denk aan een klant-eigen hologram, een fijnmazig Guilloche patroon en een ghost image. Deze kenmerken dragen bij aan de beveiliging van de ID kaart.

Hologram
Bij Card Vision hebben we een exclusieve methode ontwikkeld om klant-eigen hologrammen met uw logo te produceren, zelfs in kleine oplagen, zonder hoge kosten. Het hologram vertoont een uniek 3-D kleurbrekingseffect dat niet kan worden gedupliceerd met een scanner of kopieermachine.
Bekijk afbeelding
Guilloche
Een fijnmazig patroon van lijnen, ook wel bekend als guilloche print, wordt vaak gebruikt op waardepapieren of ID-documenten. Bij Card Vision kunnen we deze grafische elementen op de ondergrond plaatsen of als een zegel over bepaalde onderdelen van het legitimatiebewijs printen.
Bekijk afbeelding
Ghost Image
Bij Card Vision kunnen we de pasfoto van de kaarthouder als ghost image op de kaart meedrukken. Dit transparante bedrukkingselement zorgt ervoor dat de onderliggende bedrukking door de foto heen zichtbaar blijft. Het ghost image kan op elke gewenste grootte vrij worden geplaatst op de kaart, en we kunnen het naar uw wens op de voor- of achterzijde van de legitimatie aanbrengen.
Bekijk afbeelding
Microtekst
Microtekst van 1,3 punten groot is onzichtbaar voor het blote oog maar zichtbaar met een vergrootglas. Plaatsing op elke gewenste plek op de kaart is mogelijk. Aanbevolen op een witte achtergrond. Kan zowel vaste als variabele gegevens bevatten voor extra beveiliging en personalisatie van de kaarten.
Bekijk afbeelding
UV print
UV-beveiliging voegt een extra laag bescherming toe aan het legitimatiebewijs. Onder UV-A licht worden onzichtbare elementen zichtbaar, waardoor vervalsingen worden gedetecteerd. Het verhoogt de veiligheid van de kaart en wordt vaak gebruikt in officiële identiteitsdocumenten zoals rijbewijzen en paspoorten.
Bekijk afbeelding
Previous slide
Next slide

Beveiliging & echtheidskenmerken

 • Hologram

  Wanneer een dergelijk hologram met een scanner of kopieermachine wordt gedupliceerd, blijft er niets over van het originele 3-D kleurbrekingseffect.

 • Guilloche

  Een fijnmazig patroon van lijnen in diverse kleuren en vormen.

 • Ghost image

  Er wordt een transparante kopie van de pasfoto gebruikt, waarbij de onderliggende bedrukking door de foto heen zichtbaar is.

 • Microtekst

  De tekst heeft een lettergrootte van slechts 1,3 punten, waardoor het met het blote oog niet te lezen is en eruitziet als een gekartelde lijn. Met behulp van een vergrootglas wordt de tekst echter leesbaar.

Toepassingen

 • Toezichthouders Artikel 5.11 AWB

  Card Vision is een erkende leverancier van legitimatiebewijzen voor overheidsinstanties op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau.

 • Hulpdiensten en zorg

  Wij bieden diverse pasfoto-kaarten voor medewerkers van rampenbestrijdingsteams, calamiteitenteams, ambulance- en brandweerpersoneel, veiligheidsregio's, zorginstellingen en ziekenhuizen.

 • (Non-) Commerciële instellingen

  Wij bieden legitimatiepassen voor diverse toepassingen, waaronder woningstichting, pers & media, monteur, meteropnemer, technisch controleur, huisbezoek, straatcoach en colporteur.

 • Drone vliegbewijs

  Vanaf 31 december 2020 is een vliegbewijs verplicht tijdens vluchten. U kunt het zelf afdrukken na de RDW-procedure, of Card Vision kan het vliegbewijs voor u afdrukken op het formaat van een bankpas. Bestel eenvoudig online via onze webshop.

Toepassingen

Card Vision voorziet in een breed scala aan legitimatiebewijzen voor diverse sectoren. Onze pasfotokaarten worden veel gebruikt door toezichthouders van overheidsdiensten, hulpverleners, zorgmedewerkers en commerciële bedrijven.

Aanvullende informatie

Card Vision verzorgt een complete “in service” productie van legitimatiebewijzen voor diverse organisaties. Met “in service” bedoelen we dat wij het volledige productieproces op ons nemen. U hoeft alleen de personalia en pasfoto’s van uw medewerkers aan te leveren, en wij zorgen voor de rest. U ontvangt de volledig bedrukte plastic kaarten, klaar voor gebruik.

Zodra het ontwerp is goedgekeurd en alle variabele gegevens zijn verstrekt, gaan wij direct aan de slag met de productie van de passen. Alle persoonsgegevens worden nauwkeurig verwerkt volgens de wettelijke richtlijnen van de AVG, waardoor u verzekerd bent van een veilige en privacy-compatibele verwerking.

Onze standaard levertijd bedraagt 4 tot 6 werkdagen. Heeft u de legitimatiebewijzen sneller nodig? Geen probleem, we bieden ook spoedleveringsopties, waarbij we de zending binnen 2 werkdagen of zelfs 1 werkdag kunnen versturen.

Als u de voorkeur geeft aan het zelf vervaardigen van de passen, bijvoorbeeld vanwege specifieke veiligheidseisen of een snellere uitgifte, bieden we een oplossing op maat. Ons complete pakket omvat hoogwaardige software, een geavanceerde ReTransfer kaartprinter en alle benodigde verbruiksmaterialen. Ontdek meer over de mogelijkheden voor productie in eigen beheer op deze pagina.

Aanvullende informatie

 • Officiële richtlijnen Rijksoverheid

  Card Vision levert legitimatiebewijzen conform de door de Minister van Justitie op 4 juli 2000 uitgevaardigde regeling “Regeling model legitimatiebewijs toezichthouders Awb”, van kracht zijnde vanaf 1 januari 2001.

 • Bescherming van persoonsgegevens

  Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze privacywetgeving geldt in de gehele Europese Unie (EU).

 • Uitbesteden of in uw eigen beheer?

  Card Vision verzorgt volledige service voor legitimatiebewijzen. Wij leveren complete passen na ontvangst van variabele gegevens. Ook bieden we een complete oplossing voor het zelf vervaardigen van passen in eigen beheer.

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Fair Use

Printer inclusief 1 jaar gratis telefonische support

Wanneer u een nieuwe printer bij ons aanschaft, staan wij uiteraard klaar om u te assisteren bij eventuele ondersteuningsvragen. Bijvoorbeeld wanneer u hulp nodig heeft bij de installatie of als u geconfronteerd wordt met verwarrende foutmeldingen. Dit is de toegevoegde waarde die Card Vision biedt.

Ons idee van Fair Use

Onze support is gebaseerd op een redelijk beroep op onze tijd en expertise. Dit betekent dat we geen uitgebreide training voor het gebruik van de kaartprinter of software verzorgen, maar we zullen u zeker op weg helpen.

Wat bieden we naast telefonische support

Voor de kaartprinter installatie en -gebruik zijn printerdrivers en handleidingen beschikbaar in onze support-sectie op de website. Binnen de cardPresso software vindt u een uitgebreide handleiding in het help-menu.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

7 panel ½YMCKO•KO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit maar liefst zeven opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart en transparant: YMCKOKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMC-KO-KO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van de zwarte K en transparante O panels, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zeven panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met de eerste transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het zwarte 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel. Deze print kan ter bescherming worden afgedekt met de extra transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

6-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit zes opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart: YMCKOK.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zes panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het extra 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel.

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5 panel ½YMCKO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMCKO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van het zwarte K en transparante O panel, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om de full color afbeelding van 35 mm op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing wordt de kleur van het printlint rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Monochroom printlint

Het afdruklint bestaat uit één doorlopende kleur. De monochrome afdruk is een solide kleur, en het creëren van kleurgradaties (lichter of donkerder) is niet mogelijk. De printerstuurprogramma’s van Evolis bieden echter wel de optie om de monochrome afdruk in te stellen op “grijstinten”, waardoor de suggestie van lichtere of donkerdere tonen mogelijk is.

Monochroom printen is zeer kosteneffectief voor het personaliseren van voorbedrukte kaarten of het uitgeven van kaarten met één kleur.
Evolis biedt een uitgebreide serie aan monochrome printlinten:

De Evolis productlijn omvat verder nog speciale linten voor specifieke taken:

• Witte handtekening voor ondertekening of handgeschreven notities op de kaart.
• Krasfolie-inkt om een code of het ID-nummer van de kaarthouder te verbergen.
• BlackFLEX-lint voor personalisatie in zwart op materialen zoals papier of ABS-plastic.

Lint-besparende functie

Met deze functie in de Evolis printers, komt het verbruik van het lint wordt gebruikt overeen met het daadwerkelijk bedrukte oppervlak op de kaart, plus een marge van 7 mm.
Hierdoor wordt er minder monochroom lint gebruikt en wordt het aantal kaarten dat met één lint kan worden afgedrukt aanzienlijk verhoogd.

Gebaseerd op een afdrukcapaciteit van 1.000 prints, is het verbruik als volgt:

100% layout = 445 cards/rol
88% layout = 500 cards/rol
50% layout = 810 cards/rol
25% layout = 1370 cards/rol

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

5 panel printlint panels

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

RETRANSFER CARD PRINTING

INDIRECT OP DE KAART AANBRENGEN
In tegenstelling tot traditionele dye sublimation-printers voor kaarten die direct op de kaart printen, passen retransfer-printers de afdruk toe op een transparante film. Deze film wordt vervolgens thermisch verbonden met de plastic kaart.

FULL COLOR PRINTEN
Plastic kaarten kunnen randloos en in volledige kleur worden bedrukt. Dit is bijzonder geschikt voor situaties waarin kleine oplages of frequente ontwerpwijzigingen nodig zijn.

UITSTEKENDE KWALITEIT
Retransfer-printers leveren een uitstekende printkwaliteit, wat resulteert in perfecte full-color foto’s of achtergronden. Het is echter aanbevolen om het printen van grote massieve vlakken in één kleur te vermijden, omdat dit mogelijk strepen in het vlak kan veroorzaken.

VOLLEDIG RANDLOOS PRINTEN
Dankzij het ReTransfer printproces is het mogelijk om echte rand-tot-rand dekking te bereiken zonder enige witte marge.

IDEAAL VOOR CHIPKAARTEN
Aangezien er tijdens het printproces geen direct contact is tussen de printkop en de kaart, wordt er geen invloed uitgeoefend op de contactchip, contactloze chip of antenne die zich in de kaart bevindt. In tegenstelling tot direct-to-card printers, waar afdrukproblemen kunnen ontstaan op de plek van de chip, ondervindt een retransfer-printer hier geen enkel probleem mee.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.

U belt ons, wij controleren uw aankoop

U gaat ons bellen voor ondersteuning?

Nogmaals: uitsluitend 1 jaar gratis telefonische ondersteuning volgens onze onderstaande voorwaarden. Let op dat wij hierop strikt controleren.

Heeft u een supportcontract bij ons afgesloten?
Wij vragen naar het factuurnummer wanneer u contact opneemt.

Recht op gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer nieuw bij Card Vision gekocht, en
 2. De aankoop is niet langer dan 1 jaar geleden gedaan, of
 3. Ik heb een supportcontract afgesloten.

Geen gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer niet bij Card Vision gekocht.
 2. Wel bij Card Vision gekocht, maar langer dan 1 jaar geleden.
 3. Ik heb de printer tweedehands gekocht.
 4. Ik heb geen supportcontract afgesloten.

Voldoet u aan de bovenstaande noodzakelijke voorwaarden? Bel dan

+31 (0)181 45 31 09

Voldoet u niet aan de genoemde voorwaarden?
Dan zullen wij u onherroepelijk wijzen op de mogelijkheden voor betaalde support.

DIRECT TO CARD PRINTING

DIRECT OP HET KAART OPPERVLAK
De kleuren van het  printlint worden met de printkop rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart geprint.

MONOCHROOM PRINTEN
Het monochroom (1 kleur) printen van bijvoorbeeld teksten, nummers, barcodes of QR codes geeft een perfect resultaat op zowel blanco als voorbedrukte plastic kaarten.

FULL COLOR PRINTEN
Ook kan een plastic kaart geheel of gedeeltelijk in full color geprint worden. Ideaal voor kleine oplages of veel wisselende ontwerpen.

KWALITEIT
In monochroom kunnen haarscherpe teksten, nummers, QR of barcodes worden geprint.
In full color kunnen perfect foto’s of achtergronden worden geprint.
Het printen van grote volvlakken in 1 kleur wordt afgeraden want dit zal onvermijdelijke strepen in het volvlak opleveren.

NEAR TO EDGE PRINTING
Bij volledig full color printen is altijd een heel kleine onbedrukte witmarge aanwezig van een paar tienden van een millimeter. 
Is die minimale witmarge bij volledig full color printen niet te vermijden?
Jazeker wel, want die perfectie is te vinden in een ReTransfer kaartprinter.