De Excelsheet met personalia

Card Vision levert u een kant-en-klare Excel template die u alleen nog maar hoeft in te vullen.

De opmaak van deze Excelsheet sluit perfect aan bij het ontwerp van de plastic kaarten, zodat de variabele gegevens naadloos worden overgebracht vanuit de Excelsheet naar de kaarten.

Pasfoto bestanden

Lees onderstaand alles over het juiste formaat, kleurinstelling en te gebruiken bestandstype.

Volg de aangegeven richtlijnen goed, zodat er door ons geen handmatige correcties gedaan hoeven te worden. Deze hebben namelijk een meerprijs.

Handtekening bestanden

Wat voor de pasfoto’s geldt, is ook van toepassing op digitale handtekeningen.

Komt u er niet helemaal uit en heeft u nog vragen?

Neem gerust contact met ons op.

De Excelsheet

 • Wij zorgen voor de basis

  Card Vision levert aan u een Excel template die ingevuld kan worden. U hoeft deze dus niet zelf te maken, wij zorgen er voor en sturen de template naar u toe.

 • De opmaak van de Excelsheet

  De opmaak van deze Excelsheet baseren wij op het ontwerp van de plastic pasjes zodat de benodigde variabele gegevens naadloos vanuit de Excelsheet op de passen gematcht wordt.

 • Bruikbaar voor elke bestelling

  De door Card Vision aangeleverde Excel template kan bij de eerste bestelling gebruikt worden, en voor nabestellingen.

 • Veilig versturen

  Wij bieden beveiligde bestandsoverdracht service via Cryptshare. Stuur uw bestanden naar data@cardvision.nl via het Card Vision Cryptshare account voor een veilige bestandsoverdracht.

Wij maken het bestand voor u

Card Vision voorziet u van een gebruiksklare Excel-template die u alleen hoeft in te vullen. U hoeft zich dus niet bezig te houden met het maken van de template, wij regelen alles voor u en sturen de template naar u toe.

De opmaak van deze Excelsheet is gebaseerd op het ontwerp van de plastic kaarten, zodat de benodigde variabele gegevens naadloos vanuit de Excelsheet op de kaarten worden toegepast. Dit zorgt voor een vlekkeloze match tussen het ontwerp en de variabele gegevens op de pasjes.

U hoeft alleen maar in te vullen

U kunt de Excelsheet invul-template gebruiken voor elke bestelling van ID-kaarten die u bij Card Vision plaatst.

Om het invullen te verduidelijken, zullen we enkele voorbeelden toevoegen die laten zien hoe u de gegevens dient in te vullen.

Houd er rekening mee dat de Excelsheet alleen invulbaar is in de daarvoor bedoelde cellen. Alle overige cellen zijn beveiligd, omdat we uitsluitend de relevante gegevens voor de kaarten willen ontvangen. Zo zorgen we ervoor dat we precies de juiste informatie verwerken, niet meer en niet minder.

Ons advies: verstuur veilig

De gegevens die u verzamelt en naar Card Vision stuurt bevatten persoonsgegevens. We willen u adviseren om verstandig om te gaan met deze gegevens en de GDPR/AVG in gedachten te houden.

Hoewel u vrij bent om uw eigen data te beheren, bieden wij een beveiligde bestandsoverdracht service via ons Cryptshare account. Op deze manier kunnen uw gegevens veilig worden overgedragen, met het oog op de privacywetgeving.

Pasfoto bestandsnaam in de Excelsheet

Het is van groot belang dat de bestandsnaam van elke bijbehorende pasfoto exact overeenkomt met de naam van de betreffende persoon in de Excelsheet.

Het is cruciaal dat de bestandsnamen uniek zijn, om te voorkomen dat verschillende personen dezelfde foto op hun plastic pasjes krijgen.

Zorg dus voor een nauwkeurige en consistente benoeming van de pasfoto-bestanden, zodat de juiste foto’s bij de juiste personen worden gematcht tijdens het productieproces.

Missende link met de Excelsheet

Zorg ervoor dat de foto-bestandsnamen nauwkeurig overeenkomen met de vermelding in de Excel-sheet, om eventuele afwijkingen te voorkomen.

Zelfs kleine verschillen, zoals een spatie die over het hoofd wordt gezien, kunnen leiden tot het ontbreken van een foto op het plastic pasje. Wees dus zeer precies bij het matchen van de gegevens om dit te voorkomen.

Wanneer gaat het mis?

Voorbeeld
In de kolom voor de pasfoto bestandsnaam is ingegeven “A. van der Velden.jpg”.

Het meegeleverde fotobestand heet echter “AvdVelden.jpg

De bestandsnaam lijkt er wel op, maar is niet 1 op 1 gelijk met de Excelvermelding.

Zelfs dit soort kleine verschillen, zoals spaties of hoofdletters, kunnen leiden tot een pasje zonder pasfoto, omdat de computer alleen bij een 100% exacte overeenkomst de link kan leggen. Wees dus zeer nauwkeurig om dit te voorkomen.

Pasfoto bestanden

 • Connectie

  In de Excelsheet kan de bestandsnaam van de pasfoto worden ingevuld. Dit legt de connectie met de meegestuurde digitale pasfoto.

 • Overeenkomst

  Zorg dat de naam van het pasfoto-bestand 1 op 1 overeenkomt met hetgeen is ingevuld in de Exelsheet. Zo krijgt de juiste persoon de juiste pasfoto.

 • Missende link

  Is de naam van het pasfoto-bestand anders dan ingevoerd in de Exelsheet? Dan is er geen koppeling mogelijk.

Goede pasfoto

 • Uniforme achtergrond

  Zorg voor een neutrale achtergrond, bij voorkeur voor alle foto’s dezelfde. Een gladde muur kan hiervoor al goed dienst doen.

 • Uitsnede

  Maak een goede uitsnede van de persoon. Dus zorg dat het gezicht volledig op de foto staat en het bovenste deel van de schouders.

 • Camera

  Heeft u een digitale camera, dan is deze prima bruikbaar voor het maken van goede pasfoto's voor plastic ID kaarten.

 • Mobiele telefoon

  Moderne smartphones maken foto's van prima kwaliteit die bruikbaar zijn voor ID cards. Zorg wel voor een goede belichting.

Hoe maak ik een goede digitale pasfoto?

Zorg ervoor dat de gefotografeerde persoon correct gepositioneerd is op de foto.

Bij het maken van een foto met een camera of telefoon, zorg ervoor dat het gezicht volledig zichtbaar is en het bovenste deel van de schouders ook op de foto staat.

Houd voldoende ruimte boven en aan de zijkanten van het gezicht, zodat er een duidelijk beeld van de persoon op de foto te zien is.

Kies voor een neutrale achtergrond, bij voorkeur dezelfde voor alle foto’s. Een gladde muur kan hiervoor al geschikt zijn.

Dit is goed

Dit is fout

Hoe scan ik een papieren pasfoto?

Indien u een papieren pasfoto heeft die u digitaal maakt met een scanner, let er dan op dat u een “schone” uitsnede van de pasfoto maakt. Zorg ervoor dat alleen de pasfoto zelf wordt ingescand, zonder wit eromheen.

We kunnen helaas geen complete A4-scans met ergens in een hoek de pasfoto gebruiken, tenzij deze handmatig wordt uitgesneden. Voor het handmatig uitsnijden worden extra kosten in rekening gebracht.

Dit is goed

Dit is fout

Papieren pasfoto

 • Scanner

  Heeft u een flatbed scanner voor het scannen van documenten? Dan is het ook goed mogelijk dat u hiermee papieren pasfoto's kunt scannen.

 • A4 ?

  Een scanner werkt meestal op A4 formaat, waar een pasfoto natuurlijk veel kleiner is. Zorg dat alleen de pasfoto gescand wordt, dus maak een uitsnede. Dus niet de hele A4 scan als fotobestand meesturen.

 • Uitsnede zonder wit

  Let tijdens het scannen goed op een “schone” uitsnede van de pasfoto. Dus zonder wit eromheen zodat alleen de pasfoto zelf wordt ingescand.

Resolutie

 • Minimaal

  Een digitale afbeelding dient op een minimale resolutie van 300 dpi te zijn. Let dus goed op hoe uw camera of telefoon is ingesteld.

 • Te laag

  Een digitale afbeelding die bijvoorbeeld van het intranet komt is vaak op 72 dpi. Dit is te laag voor een nette afdruk op de ID kaart.

 • Te hoog

  Het heeft ook geen nut om foto's te maken met een zeer hoge resolutie van bijvoorbeeld 1.200 dpi. Dit levert vooral erg grote bestanden op, maar geen voordeel.

Zorg voor voldoende kwaliteit

Voor een goede afdruk op de plastic kaart is een digitale afbeelding met een resolutie tussen 300 en 600 dpi vereist.

Afbeeldingen die bijvoorbeeld van het intranet komen, hebben vaak een resolutie van 72 dpi, wat te laag is voor een nette afdruk op de ID-kaart.

Aan de andere kant heeft het geen zin om foto’s te maken met een zeer hoge resolutie van bijvoorbeeld 1.200 dpi. Dit resulteert vooral in erg grote bestanden, zonder dat het voordeel biedt in afdrukkwaliteit.

300 tot 600 dpi

72 dpi

Handtekening bestanden

Indien Card Vision variabele handtekeningen moet aanbrengen op legitimatiebewijzen, geldt hetzelfde principe als voor de pasfoto’s:

Zorg voor een exacte overeenkomst tussen de vermelding in de Excelsheet en het meegeleverde handtekeningbestand.
Zonder een nauwkeurige overeenkomst wordt er geen handtekening afgedrukt op de kaart.

Wat is een goede handtekening?

Zorg ervoor dat de handtekening op een witte achtergrond wordt geplaatst en duidelijk wordt gezet, bij voorkeur met een zwarte pen of stift.

Hoe kan de handtekening digitaal gemaakt worden?

De papieren handtekening kan gedigitaliseerd worden met behulp van een scanner. Voor het beste contrast slaat u de scan bij voorkeur op in zwart-wit als een JPG of PNG bestand met een resolutie van 300 dpi.

Positie, afstand, achtergrond en uitsnede

Bij het scannen van de handtekening is het belangrijk om zoveel mogelijk van de omliggende witruimte af te snijden, zodat de handtekening tot aan de rand van de afbeelding komt. Dit zorgt voor het beste resultaat bij het afdrukken van de handtekening op de pas.

Zorg er ook voor dat het handtekening-bestand in de juiste oriëntatie wordt aangeleverd, dus niet gekanteld of op zijn kop. Controleer dit voordat u de bestanden verstuurt, bijvoorbeeld in Windows Verkenner, omdat het bestand dat u aanlevert direct 1 op 1 op de pas wordt afgedrukt.

Kort samengevat: Maak tijdens het scannen een schone uitsnede van de handtekening. Een A4-papier met de handtekening ergens in een hoek is niet geschikt en kan alleen worden gebruikt na handmatige correctie (uitsnede) door Card Vision.

Handtekeningen

 • Connectie

  In de Excelsheet kan de bestandsnaam van de handtekening worden ingevuld. Dit legt de connectie met de meegestuurde digitale handtekening.

 • Overeenkomst

  Zorg dat de naam van het handtekening-bestand 1 op 1 overeenkomt met hetgeen is ingevuld in de Exelsheet. Zo krijgt de juiste persoon de juiste handtekening.

 • Missende link

  Is de naam van het handtekening-bestand anders dan ingevoerd in de Exelsheet? Dan is er geen koppeling mogelijk.

Een ideaal aangeleverde handtekening.
Met zwarte pen of stift op een witte ondergrond, rondom strak uitgesneden (op de stippellijn) met minimale witmarges.

Past perfect in daarvoor bestemde plek op de ID kaart.

Deze handtekening is bruikbaar, maar niet optimaal.
De witmarges rondom zijn te ruim na het schoonsnijden (op de stippellijn).

Past wel in daarvoor bestemde plek op de ID kaart, maar de omliggende witruimtes zullen ook op de ID kaart zichtbaar zijn.


Deze handtekening is niet bruikbaar zonder een handmatige correctie door Card Vision.

De handtekening is gescand op een A4, maar niet uitgesneden.
Deze A4 afbeelding past nooit in de daarvoor bestemde plek op de ID kaart.

De handtekening is gescand op een A4, maar niet uitgesneden.
Verder is de handtekening op zijn kant gescand.

Deze is alleen bruikbaar na een dubbele correctie door Card Vision: uitsnijden én roteren zodat hij recht staat.

Direct digitaal

 • Digitaal tekenen

  Met een SignaturePad kan een handtekening rechtsteeks gedigitaliseerd worden.

 • Koppeling met PC

  Het SignaturePad is rechtstreeks gekoppeld aan de computer waarmee direct een digitaal bestand gegenereerd wordt.

 • Bestel en start

  Het Evolis Sig100 Signature pad is bij Card Vision uit voorraad leverbaar. Bestel via de webshop en u kun snel aan de slag.

Rechtstreeks een digitale handtekening zetten?

Vergemakkelijk het verzamelen van handtekeningen door uw medewerkers een digitale handtekening te laten zetten.

Met de Evolis Sig100 SignaturePad, die eenvoudig via USB aan de computer kan worden gekoppeld, kunnen handtekeningen rechtstreeks op het apparaat digitaal worden getekend en opgeslagen als een bestand.

Card Vision heeft de Evolis Sig100 SignaturePad direct uit voorraad leverbaar.

Welk type bestand is goed?

Zowel pasfoto’s als ingescande handtekeningen zijn digitale afbeeldingen.
U kunt uw digitale afbeeldingen aanleveren in de volgende bestandsformaten:

 • JPG (JPEG)
 • PNG
 • BMP


Deze bestandsformaten zijn uitstekend geschikt voor Card Vision om te verwerken bij het maken van uw legitimatiebewijzen.

Welk type bestand juist niet?

Indien de bestanden niet worden aangeleverd in JPG, BMP of PNG formaat, kan de verwerking ervan alleen handmatig plaatsvinden tegen extra kosten.

Deze meerkosten kunnen onder andere betrekking hebben op:

 • een PDF bestand
 • een afbeelding geplakt in een Word document
 • een afbeelding geplakt in een Exceldocument 
 • enzovoorts

In dat geval moeten we handmatig een conversie uitvoeren om het bestand alsnog om te zetten naar een bruikbaar afbeeldingsformaat, zoals JPG.

Bestand type

 • JPEG / JPG

  JPEG is de standaard als het gaat om compatibiliteit. Dit aangezien het JPEG-bestandstype vrijwel altijd en overal wordt ondersteund.

 • PNG

  PNG is een bestandstype dat de kwaliteit van je afbeelding niet vermindert wanneer je je afbeelding opslaat. Het type bestand is gebaseerd op het GIF-bestandstype, maar kent hogere bitrates.

 • BMP

  BMP (een afkorting van bitmap) bestanden zijn meestal niet gecomprimeerd, zodat ze vaak veel groter zijn dan gecomprimeerde grafische bestanden zoals JPG of PNG.

 • NIET BRUIKBAAR

  Afbeeldingen in een PDF bestand, een afbeelding geplakt in een Word document, een afbeelding geplakt in een Exceldocument, enzovoorts zijn allemaal niet bruikbaar. Wij zullen dan namelijk handmatig een conversie moeten uitvoeren zodat het alsnog een bruibaar afbeeldingsbestand wordt zoals een JPG.

 • Stap 1

  Open het Cryptshare venster via het bovenstaande icoon.

 • Stap 2

  Stuur uw bestanden naar data@cardvision.nl

 • Stap 3

  Volg de aanwijzingen in uw scherm, controleer en klaar!

Veilig online bestanden verzenden

Om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens veilig worden verzonden, bieden wij een beveiligde bestandsoverdrachtsservice via Cryptshare, die voldoet aan de GDPR/AVG-richtlijnen.

U kunt uw bestanden veilig naar ons versturen via ons Cryptshare account naar data@cardvision.nl. Deze service is GDPR-compliant en wordt gehost in Amsterdam voor onze Nederlandse Cryptshare klanten.

Met onze Cryptshare service kunt u bestanden tot 10 GB per transactie verzenden, inclusief viruscontrole. Alle bestandsopslag op de server is versleuteld en beveiligd. U kunt een bewaartermijn van maximaal 10 dagen instellen per transactie, waarna uw gegevens automatisch en onherroepelijk worden verwijderd voor extra veiligheid.

+31 (0) 181 45 31 09

Op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur.

Fair Use

Printer inclusief 1 jaar gratis telefonische support

Wanneer u een nieuwe printer bij ons aanschaft, staan wij uiteraard klaar om u te assisteren bij eventuele ondersteuningsvragen. Bijvoorbeeld wanneer u hulp nodig heeft bij de installatie of als u geconfronteerd wordt met verwarrende foutmeldingen. Dit is de toegevoegde waarde die Card Vision biedt.

Ons idee van Fair Use

Onze support is gebaseerd op een redelijk beroep op onze tijd en expertise. Dit betekent dat we geen uitgebreide training voor het gebruik van de kaartprinter of software verzorgen, maar we zullen u zeker op weg helpen.

Wat bieden we naast telefonische support

Voor de kaartprinter installatie en -gebruik zijn printerdrivers en handleidingen beschikbaar in onze support-sectie op de website. Binnen de cardPresso software vindt u een uitgebreide handleiding in het help-menu.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

7 panel ½YMCKO•KO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit maar liefst zeven opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart en transparant: YMCKOKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMC-KO-KO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van de zwarte K en transparante O panels, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zeven panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met de eerste transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het zwarte 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel. Deze print kan ter bescherming worden afgedekt met de extra transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

6-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit zes opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart, transparant en nóg een keer zwart: YMCKOK.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van zes panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het eerste K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes aan de voorzijde. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Door de toevoeging van het extra 6e panel (K) kan de duplex mode van de Evolis Primacy optimaal benut worden. De kaart wordt omgedraaid en de achterzijde van de kaart wordt in zwart geprint met het extra K panel.

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5 panel ½YMCKO full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.

De YMC panels zijn bij dit lint gehalveerd (daarom de naam ½YMCKO).
Hiermee kan een full color afbeelding van maximaal 35 mm op de kaart worden geprint.
De plaats op de kaart van de full color afbeelding is vrij te bepalen.

Met een lengte van 98 mm van het zwarte K en transparante O panel, kan de gehele kaart van links tot rechts geprint worden (near to edge).
Dit maakt het printlint ideaal geschikt voor het personaliseren van bijvoorbeeld offset voorbedrukte kaarten.

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om de full color afbeelding van 35 mm op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing wordt de kleur van het printlint rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

Monochroom printlint

Het afdruklint bestaat uit één doorlopende kleur. De monochrome afdruk is een solide kleur, en het creëren van kleurgradaties (lichter of donkerder) is niet mogelijk. De printerstuurprogramma’s van Evolis bieden echter wel de optie om de monochrome afdruk in te stellen op “grijstinten”, waardoor de suggestie van lichtere of donkerdere tonen mogelijk is.

Monochroom printen is zeer kosteneffectief voor het personaliseren van voorbedrukte kaarten of het uitgeven van kaarten met één kleur.
Evolis biedt een uitgebreide serie aan monochrome printlinten:

De Evolis productlijn omvat verder nog speciale linten voor specifieke taken:

• Witte handtekening voor ondertekening of handgeschreven notities op de kaart.
• Krasfolie-inkt om een code of het ID-nummer van de kaarthouder te verbergen.
• BlackFLEX-lint voor personalisatie in zwart op materialen zoals papier of ABS-plastic.

Lint-besparende functie

Met deze functie in de Evolis printers, komt het verbruik van het lint wordt gebruikt overeen met het daadwerkelijk bedrukte oppervlak op de kaart, plus een marge van 7 mm.
Hierdoor wordt er minder monochroom lint gebruikt en wordt het aantal kaarten dat met één lint kan worden afgedrukt aanzienlijk verhoogd.

Gebaseerd op een afdrukcapaciteit van 1.000 prints, is het verbruik als volgt:

100% layout = 445 cards/rol
88% layout = 500 cards/rol
50% layout = 810 cards/rol
25% layout = 1370 cards/rol

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

Direct to card printing

Via direct-to-card printing worden de kleuren van het printlint in verschillende stappen rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart gedrukt met behulp van de printkop.

5-panel full color printlint

Het afdruklint bestaat uit vijf opeenvolgende panels in de kleuren geel, magenta, cyaan, zwart en transparant: YMCKO.
Met een lengte van 98 mm per panel kan de gehele kaart van links tot rechts in full color geprint worden (near to edge).

5 panel printlint panels

Voor elke kaart die moet worden afgedrukt, wordt één reeks van vijf panels gebruikt.
YMC wordt ingezet om een full color afbeelding op te bouwen. Het K (zwart) panel wordt gebruikt voor het printen van solide zwarte elementen, zoals teksten, nummers, QR-codes of barcodes. Vervolgens wordt het geheel bedekt met een transparante vernis-overlay (O).

Dit printlint kan tot 16 miljoen kleuren reproduceren en is samengesteld om scherpe, heldere beelden en duidelijke tekst te produceren. De beschermende laklaag zorgt voor een langere levensduur van uw afdrukken.

Bewaren en levensduur

De opslagtemperatuur moet tussen de 5-25°C (41 – 77°F) zijn, met een relatieve luchtvochtigheid (RV) tussen 50-70%. Deze linten zullen tot zeker 1 jaar na aankoop kunnen functioneren als ze worden bewaard in een koele, droge omgeving en ongeopend blijven in de originele verpakking. Eenmaal geopend hebben deze linten een levensduur van 3 maanden als ze worden bewaard onder koele, droge omstandigheden. Dit zijn de minimale specificaties, dus het zou prima kunnen dat de echte levensduur langer is. Voor al deze linten geldt: vermijd stof, direct zonlicht, hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen. Plaats ze niet in de buurt van oplosmiddelen of andere chemicaliën.

RETRANSFER CARD PRINTING

INDIRECT OP DE KAART AANBRENGEN
In tegenstelling tot traditionele dye sublimation-printers voor kaarten die direct op de kaart printen, passen retransfer-printers de afdruk toe op een transparante film. Deze film wordt vervolgens thermisch verbonden met de plastic kaart.

FULL COLOR PRINTEN
Plastic kaarten kunnen randloos en in volledige kleur worden bedrukt. Dit is bijzonder geschikt voor situaties waarin kleine oplages of frequente ontwerpwijzigingen nodig zijn.

UITSTEKENDE KWALITEIT
Retransfer-printers leveren een uitstekende printkwaliteit, wat resulteert in perfecte full-color foto’s of achtergronden. Het is echter aanbevolen om het printen van grote massieve vlakken in één kleur te vermijden, omdat dit mogelijk strepen in het vlak kan veroorzaken.

VOLLEDIG RANDLOOS PRINTEN
Dankzij het ReTransfer printproces is het mogelijk om echte rand-tot-rand dekking te bereiken zonder enige witte marge.

IDEAAL VOOR CHIPKAARTEN
Aangezien er tijdens het printproces geen direct contact is tussen de printkop en de kaart, wordt er geen invloed uitgeoefend op de contactchip, contactloze chip of antenne die zich in de kaart bevindt. In tegenstelling tot direct-to-card printers, waar afdrukproblemen kunnen ontstaan op de plek van de chip, ondervindt een retransfer-printer hier geen enkel probleem mee.

Windows QuickAssist

In Windows 10 is standaard een app aanwezig om computerondersteuning op afstand aan te bieden of te krijgen. Dit kan namelijk met Quick assist, hiermee kunt u uw scherm delen met Card Vision.

QuickAssist opstarten

Voordat wij uw computer of laptop kunnen overnemen zal op uw computer de APP Quick Assist gestart moeten worden.

U kunt dit doen door linksonder in de zoekbalk Quick Assist in te voeren, dan verschijnt de APP Quick Assist in het startmenu die u kunt starten door er met de muis een keer op te klikken.

Beschikbaar op uw PC?

Quick assist is standaard beschikbaar vanaf Windows 10 versie 1607.
Om uw eigen Windows 10 versie te controleren gaat u als volgt te werk: Klik met de rechtermuisknop op de Windows Startknop links onderin en aansluitend op Systeem.
Heeft u niet de juiste versie dan is het eerst tijd om te updaten. Vraag uw systeembeheerder om dit te verzorgen. Hierbij kunnen wij u niet ondersteunen.

Uw scherm delen

Als de APP Quick Assist opgestart is dan heeft u de mogelijkheid om uw computer (scherm) te delen met Card Vision. Hiervoor krijgt u een unieke eenmalige code van onze medewerker.

LET OP:
Het is wel van belang als u met de app werkt dat u over een Microsoft account beschikt. Heeft u die niet dan kunt u die tijdens het instellen eenvoudig maken.

U belt ons, wij controleren uw aankoop

U gaat ons bellen voor ondersteuning?

Nogmaals: uitsluitend 1 jaar gratis telefonische ondersteuning volgens onze onderstaande voorwaarden. Let op dat wij hierop strikt controleren.

Heeft u een supportcontract bij ons afgesloten?
Wij vragen naar het factuurnummer wanneer u contact opneemt.

Recht op gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer nieuw bij Card Vision gekocht, en
 2. De aankoop is niet langer dan 1 jaar geleden gedaan, of
 3. Ik heb een supportcontract afgesloten.

Geen gratis ondersteuning

 1. Ik heb de printer niet bij Card Vision gekocht.
 2. Wel bij Card Vision gekocht, maar langer dan 1 jaar geleden.
 3. Ik heb de printer tweedehands gekocht.
 4. Ik heb geen supportcontract afgesloten.

Voldoet u aan de bovenstaande noodzakelijke voorwaarden? Bel dan

+31 (0)181 45 31 09

Voldoet u niet aan de genoemde voorwaarden?
Dan zullen wij u onherroepelijk wijzen op de mogelijkheden voor betaalde support.

DIRECT TO CARD PRINTING

DIRECT OP HET KAART OPPERVLAK
De kleuren van het  printlint worden met de printkop rechtstreeks (direct) op het laminaat van de plastic kaart geprint.

MONOCHROOM PRINTEN
Het monochroom (1 kleur) printen van bijvoorbeeld teksten, nummers, barcodes of QR codes geeft een perfect resultaat op zowel blanco als voorbedrukte plastic kaarten.

FULL COLOR PRINTEN
Ook kan een plastic kaart geheel of gedeeltelijk in full color geprint worden. Ideaal voor kleine oplages of veel wisselende ontwerpen.

KWALITEIT
In monochroom kunnen haarscherpe teksten, nummers, QR of barcodes worden geprint.
In full color kunnen perfect foto’s of achtergronden worden geprint.
Het printen van grote volvlakken in 1 kleur wordt afgeraden want dit zal onvermijdelijke strepen in het volvlak opleveren.

NEAR TO EDGE PRINTING
Bij volledig full color printen is altijd een heel kleine onbedrukte witmarge aanwezig van een paar tienden van een millimeter. 
Is die minimale witmarge bij volledig full color printen niet te vermijden?
Jazeker wel, want die perfectie is te vinden in een ReTransfer kaartprinter.